Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw golf 1.9 tdi silnik kod AXR 2002r.

grzesnow 16 Dec 2009 00:02 5282 2
    grzesnow
    Level 10  
    Witam wszystkich i zarazem mam prośbę juz dwa dni walczę ze swoim samochodem golf 4 1,9 tdi 2002r. może opisze dokładnie wszystko jak to było od 7miesięcy jeżdze swoim autkiem było bez awarayjne do niedzieli samochód garażowany wchodze i nie gaśnie lampka abs i esp myslałem że to tylko jakiś błąd jakiegoś czujnika ale 2 dniach walki problemów z komunikacją i podmiany na inną pompę abs esp o symbolu IJ0614517j(na silniku pompy ) i numer sterownika 1J0 907 379 M CTA żadnych zmian diagnozuje vagiem inne systemy komunikuje airback, silnik, moduł konfortu , ale z sterownikiem abs -błąd komunikacji sprawdziłem bezpiecznik w przedziale kierowcy 5A dobry, na pudełku nad akumulatorem 2X30A też dobre ,kupiłem ożywaną pompę o takim samym symbolu też nic podłączyłem pompę abs od leona bez esp tez nie komunikuje po CAN , juz nie wiem gdzie szukać czy jakiś czujnik możę mieć wpływ na brak komunikacji w/g autodaty patrzyłem to chybą powinienno mieć wpływu proszę o pomoc , a propo już zacząłem sprawdzać instalacje
    Sztomel
    Level 35  
    Podaj jakie błędy zapisane są w 01 Engine.
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Kolego, masz zapewne problem z zasilaniem pompy, zrób odczyty błędów z innych bloków, pokasuj, zobacz ponownie.