Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pralka Indesit WISE107 - problem z wirowaniem

wilge 17 Gru 2009 05:49 2472 3
  • #1 17 Gru 2009 05:49
    wilge
    Poziom 9  

    Mam pralkę Indesit WISE107 Włożyłem do prania szlafrok męski (frote), mały ręcznik (frote) oraz małą poduszkę z wkładem gąbczastym. Cały wkład ważył w granicach dopuszczalności podanej przez producenta, czyli (suchego) . Po cyklu prania, powinni nastąpić wirowanie, lecz pralka jakby przygotowała się do wirowania , pompa odsysająca wodę pracowała, bęben się obracał powoli. Po sporym czasie jednak nie nastąpiło wirowanie. Nastawiłem więc programatorem cykl tylko wirowania, lecz objawy były takie same j/w
    Pytam; Czy to normalny objaw? Czy też wkład do prania, uległ znacznemu przeciążeniu po nabraniu wody? I dlaczego nie mogłem odwirować tych trzech rzeczy??

    wilge

    0 3
  • #2 17 Gru 2009 07:50
    MiroLord
    Poziom 20  

    Mam pralkę Sidex, która zaczęła mieć kłopoty z wirowaniem - albo bęben obracał się powoli albo wcale. Dopiero po kilkukrotnym nastawieniu programu wirowania ruszało. Okazało się ze filtr pompki był zapchany, pompka powoli wyciągała wodę i przez to wirowanie nie załączało się. Po wyczyszczeniu filtra działa ok. Sprawdź u siebie może masz ten sam problem.

    1
  • #3 17 Gru 2009 09:30
    ROBSON33
    Moderator AGD

    wilge napisał:
    oraz małą poduszkę z wkładem gąbczastym.


    I prawdopodobnie ta poduszka była powodem .

    0
  • #4 17 Gru 2009 10:13
    wilge
    Poziom 9  

    MiroLord napisał:
    Mam pralkę Sidex, która zaczęła mieć kłopoty z wirowaniem - albo bęben obracał się powoli albo wcale. Dopiero po kilkukrotnym nastawieniu programu wirowania ruszało. Okazało się ze filtr pompki był zapchany, pompka powoli wyciągała wodę i przez to wirowanie nie załączało się. Po wyczyszczeniu filtra działa ok. Sprawdź u siebie może masz ten sam problem.


    re:Przeczyściłem filtr pralki, był tylko w nakrętce (filtru) podłużny kawałek z klocków „Lego” Nie sprawdzałem jeszcze poprawności wirowania.:| Dzięki za wskazówkę.

    wilge

    Dodano po 3 [minuty]:

    ROBSON33 napisał:
    wilge napisał:
    oraz małą poduszkę z wkładem gąbczastym.


    I prawdopodobnie ta poduszka była powodem .
    RE: Prawdę mówiąc też tak myślę, może się mylę, sam już nie wiem


    wilge

    0