Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung c3050 blokada telefonu

moras88 17 Dec 2009 09:32 38431 14
    moras88
    Level 10  
    Witam, kupiłem nowy telefon samsung c3050 i problem mój polega na tym, że od pierwszego uruchomienia wyskoczył komunikat "blokada telefonu - podaj hasło" niezależnie czy jest karta czy jej nie ma. Próbowałem już wpisać 00000000; 0000; 1234; 12345; 12345678 i nic nie działa. Co mam zrobić?? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje
    archi3
    Level 31  
    udac sie do serwisu i to haslo zlikwidowac :D Pewnie sam je zalozyles...
    moras88
    Level 10  
    Telefon nowy jest z salonu Orange dopiero co wczoraj wzięty. A nie ma żadnego kodu który by zlikwidował tą blokadę??
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Po pierwsze wkladasz do niego karte z orange czy innej sieci.

Jezeli wkladasz orange to bez karty sim wklep *2767*2878# i kod zniknie.

Jezeli wkladasz inna karte to jest to simlock i w takim przypadku tylko serwis.
    moras88
    Level 10  
    Jak wkładam kartę orange i bez kart to samo wyskakuje, a nie ma możliwości wpisania * i # więc nie zrobię mu reseta;/
    rekordgsm
    Level 31  
    Skoro jest nowy to idź do salonu, bo to zalatuje ściemą z tym kodem, chyba ze kobitka w punkcie Orange z nudów się bawiła tym fonem i założyła kod.
    pro82
    Level 16  
    Mimo tylu wypowiedzi nikt nie napisał jak ściągnąć kod ?? wie ktoś??
    wiśniowy18
    Level 33  
    pro82 wrote:

masz w specjalizacji na forum podane "serwis telefonów komórkowych" to chyba takie rzeczy powinieneś wiedzieć :D
    pro82
    Level 16  
    wiśniowy18 wrote:
    pro82 wrote:

masz w specjalizacji na forum podane "serwis telefonów komórkowych" to chyba takie rzeczy powinieneś wiedzieć :D

A po co jest to forum???możesz odpowiedzieć.
    Ktoś zadał pytanie ale nikt nie podał odpowiedzi, padły jakieś kody do wpisania , ale zapomniano dodać że " # * " nie da się wpisać skoro jest kod aparatu.
    Unlock np hwk lub Ust2 nie przynosi efektu, zczytanie kodów też nie , więc zapytam ciebie, jak ściągasz kod aparatu z samsunga C3050

A i zamiast marnować post na sarkazm napisał byś odpowiedź .
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Po Unlocku kod resetuje sie do 8x0
    pro82
    Level 16  
    poochone wrote:
    Po Unlocku kod resetuje sie do 8x0

Nie w moim przypadku
    siudziu
    Level 27  
    Napisz jakim sprzetem robisz jak masz HWK sproboj odczytac kod HWK jak nie UST odczyt kodow lub tak jak napisal @poochone po simlocku masz standardowe 00000000
    pro82
    Level 16  
    siudziu wrote:
    Napisz jakim sprzetem robisz jak masz HWK sproboj odczytac kod HWK jak nie UST odczyt kodow lub tak jak napisal @poochone po simlocku masz standardowe 00000000

Wszystkie te solucje były robione zanim napisałem pierwszego posta w tym temacie , po sczytaniu kodu 8x0 nie akceptuje go telefon.
    Na szczęście problemy czasem mają bardzo proste rozwiązania :)
    Reset MMI z pozycji HWK pomógł ..
    LelokPL
    Level 15  
    dopne sie do tematu ten sam problem znajomy po pijanemu wpisal se hasło :( i teraz nie wie jakie i jak sie wlacza tel prosi o hasł

jak mozna go z resetowac lub usunac jak nie kodem to jakim kablem ?? jakim programem ??
    Webster;=
    Level 15  
    Jezeli nie masz sprzetu serwisowego to kablem samym nie zrobisz, udaj sie do serwisu gdzie maja sprzet do samsungow.