Witam. Mam problem jak w temacie. Problem ten jest jednak bardziej skomplikowany. Posiadam laptopa Asusa. Jest na nim zainstalowana Vista. Mam problemy ze sterownikami do modemu ZXDLS 852 Neostrady. W związku z tym postanowiłem zainstalować obok Visty inny system. Zainstalowałem Linux bo ten modem jest obsługiwany przez ten system, ale muszę usunąć pingwinka, gdyż nie mogę znów na tym systemie zainstalować innych programów, będę znów musiał pomęczyć się z grubem
. Optymalny jest XP. Jednak tu jest problem. Wiem z pewnego artykułu, że wystarczy Vistabootpro. Jednak, że tak powiem nie posiadam licencji na XP
. I tu tkwi cały problem. Co roku muszę oddawać laptopa do serwisu w ramach umowy. Nie mogą na tym laptopie być zainstalowane żadne nielegalne programy. Postanowiłem więc utworzyć obraz partycji z sys Vista w razie uszkodzenia systemu. Uczyniłem to przy pomocy Norton Ghost, jednak zajmuje on około 13GB, jak więc z tego utworzyć bootowalną płytę? Czy jak będę miał Vistę i XP to po usunięciu XP przed oddaniem do serwisu nie padnie mi również Vista? I jeszcze jedno pytanie, Vista i XP działa dzięki Vistaboopro, jak to się ma do Windows 7, czy mogę zainstalować Windowsa 7 i do bootowania użyć Vistabootpro?