Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda MX-3 opel tigra czy opel calibra?

Szczepan05081992 18 Dec 2009 12:22 3729 8
    Szczepan05081992
    Level 10  
    Witam. Chcę kupić auto i zastanawiam się nad mazdą MX-3 oplem tigrą i oplem calibrą... Głównie będzie mi służył do tego aby jeździć do szkoły no ale nie tylko... Do szkoły mam 30 km w jedną stronę tak więc chciałbym aby był ekonomiczny no i części żeby były tanie i łatwo dostępne amortyzatory klocki hamulcowe itp... No wiadomo że musi się ładnie prezentować przy kolegach:) Który z tych trzech najbardziej się opłaca??
    Anonymous
    Anonymous  
    basstec
    Level 34  
    Mazda koniecznie, brzmienie silnika V6, fajne zrywne autko. Calibry to mi sie kojarza z totalna wioska i wiejskim tuningiem i jak mnie pamiec nie myli to nigdy zadnej ladnej nie widzialem na oczy. Tigra to w zasadzie chyba corsa ze zmieniona buda chociaz wyglada nawet ladnie.
    Szczepan05081992
    Level 10  
    Czy ja powiedziałem że sugeruje się głównie tym czy da się przyszpanować przed kolegami?? Też podoba mi się mazda ale czytałem trochę opini o tym samochodzie i zauważyłem że ona dużo pali jak na taki mały samochód z silnikiem 1.6... I części ma drogie...

Dodano po 3 [minuty]:

i dlaczego o calibrze mogę zapomnieć?? Może jakieś uzasadnienie??:)
    cirrostrato
    Level 38  
    Zmieniam. Dla ciebie każdy będzie bezpieczny, problem w tym, że parę razy taka Calibra z kimś takim jak ty w środku, zajechało mi drogę i ledwo dałem radę uratować życie swoje i rodziny. Kup Calibrę i do dechy, szybciej skończysz z pożytkiem dla reszty kierowców....
    Moderated By Rycho T:

Jeżeli kolega nie ma nic konkretnego do powiedzenia, to proszę nie zabierać głosu. Druga sprawa, to agresywny i zaczepny sposób, w jaki został napisany post. Regulamin, punkt 10.8. W nagrodę ostrzeżenie.

Szczepan05081992
    Level 10  
    ^^^pytam o to który samochód jest najbardziej ekonomiczny i najbardziej wytrzymały a tu mi facet pisze o jakichś rączkach i bebeszkach... Jestem tolerancyjny i każdy może mieć swoje zainteresowania ale zachowaj je dla siebie... Nie pytam jaki samochód będzie najlepszy na początek to czy będzie dla mnie bezpieczny to spraw moja i moich rodziców... Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj...
    Anonymous
    Anonymous  
    panek89e36
    Level 10  
    Sam swego czasu szukałem Calibry oczywiście tej 2.0 8 zaworowej bo najtańsza w utrzymaniu , naprawdę znaleźć coś co nie ma przeróbek to jest cud a co dopiero żeby to jeszcze jeździło , nie wspomnę już że oglądam dwie 16 zaworówki to nawet się nie bd wypowiadał .

Opel Tigra miałem okazję parę razy tym jechać ogólnie klaustrofobia z tyłu , babski jak dla mnie wygląd ( auto było koleżanki ) , po pewnym czasie odpadła nakładka progu , jak zatankowali do pełna to bak się rozszczelnił , oczywiście wszystko zależy od danego egzemplarza.

Mazda , b fajna , Japończyk jak zadbane to długo pojeździ ,

ja na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad Fordem Probe , silniki nie wysilone , można założyć gaz albo kupić już z założonym , części eksploatacyjne tanie .

Pozdrawiam
    robokop
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Szczepan05081992 wrote:
    Do szkoły mam 30 km w jedną stronę tak więc chciałbym aby był ekonomiczny no i części żeby były tanie i łatwo dostępne amortyzatory klocki hamulcowe itp... No wiadomo że musi się ładnie prezentować przy kolegach:) Który z tych trzech najbardziej się opłaca??

To kolega kupi sobie Fiata Seicento w wersji Brush. Ładny nowoczesny wygląd, ekonomiczny, tanie części. Najważniejsze - za te same pieniądze będzie miało mniej niż 20 lat, nie zarżnięty silnik i klepane z przystanków autobusowych nadwozie.
    Ze względu na bezprzedmiotowość dalszej dyskusji w związku z tak postawionym zagadnieniem, wątek zamykam.