Drodzy użytkownicy forum elektroda.pl. Zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze kolumn. Chodzi o kupno dwóch nowych paczek do 4000zł. Przekopałem forum i bardzo dużą ilość postów w poszukiwaniu sugestii. Mam pewne modele na oku, ale przed kupnem wolałbym się spytać ludzi, którzy mają większe doświadczenie i są osłuchani ze sprzętem. Nie chciałbym też nic sugerować, co mam na oku, więc do rzeczy: krótko o zespole, o tym co posiadamy i co chcemy.
O zespole:
Zespół grający co tydzień na mszach w kościele, oraz 3-4 koncerty w roku w różnych parafiach. Nagłaśniamy śpiew i grę czterema kolumnami i powermixer'em + mikrofony pojemnościowe, dynamiczne dla solistów. Poziom jest wysoki, wielo-głosowe interpretacje utworów, przeważnie czysto, solówki instrumentalne i wokalne.
Posiadamy:
Phonic Powerpod 1860II (2x300W 4 ohm)
2x paczka Fender 150W 8ohm
2x monitor Fender 150W 16ohm (to chcemy wymienić)
pyta - 30m
Pomijam mikrofony, kable, Diboxy itp.
Co chcemy:
Dwie pasywne paczki o jakimś sensownym pasmie przenoszenia i obowiązkowo dobrym brzmieniu. Kwota przeznaczona na ten cel to 4000 zł za obie, z możliwością małej korekty w górę +500 zł. Wiem, że nie jest to kwota na dobre głośniki, ale jako zespół kościelny musimy jakoś sobie radzić ze słabym finansowaniem i za tą kwotę kupić najlepszy sprzęt jaki się da.
Dziękuję z góry za pomoc. Bardzo chętnie odpowiem na każde pytanie. Pozdrawiam, Paweł Rolbiecki - Gdańsk.