Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Astra 1,6 zalewa świece i nie odpala

sylu83 18 Gru 2009 18:37 7005 9
  • #1 18 Gru 2009 18:37
    sylu83
    Poziom 9  

    witam!mam problem z odpaleniem astry 1,6 8v 55kW/75kM B/G,auto stało miesiąc w garażu nieodpalane,wcześniej nie miałem żadnych problemów.objawy jakie zobaczyłem to zalewanie świec przy odpalaniu na benzynie,"kręcąc" rozrusznikiem silnik tak jakby chciał odpalić ale nie może.Po dłuższym kręceniu benzyna przecieka uszczelką pod gażnikiem.Wymieniłem świece,przewody,akumulator jest jeszcze nowy,proszę o poradę co to może być?

    0 9
  • #2 18 Gru 2009 19:37
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 18 Gru 2009 23:06
    kotweiler
    Poziom 16  

    Na wydechu śmierdzi paliwem? Jak nie to sprawdź czy rura wydechowa ma przelot, niewykluczone, że woda w niej zamarzła.

    0
  • #4 19 Gru 2009 19:40
    sylu83
    Poziom 9  

    Pomyłka!chodziło mi o mono wtrysk,a model to F

    Dodano po 22 [minuty]:

    A co do wydechu to sprawdzałem śmierdzi benzyną,ale dzisiaj trochę grzebałem przy aucie i udało mi się go po bardzo dłuigim kręceniu odpalić.
    Poczytałem trochę po podobnych tematach i przeczyściłem sil. krokowy oraz odłączyłem przewody od czujnika temperatury który znajduje się zaraz pod kolektorem ssącym.

    Zrobiłem parę km.no i jest na razie z autem w szystko ok.jak przed usterką.

    0
  • #5 19 Gru 2009 19:41
    laufer888
    Poziom 19  

    Witam Zdemontuj filtr powietrza niech ktoś pokręci rozrusznikiem i zobacz czy paliwo nie leje się ciurkiem w gardziel wtrysku, jeśli tak to masz uszkodzone uszczelnienie wtryskiwacza .Trzeba go wymontować i wymienić gumowe gringi

    0
  • #6 19 Gru 2009 19:43
    sylu83
    Poziom 9  

    Mam pytanie?Czy przyczyną usterki mógłby być czujnik temp.?

    0
  • #8 19 Gru 2009 19:51
    sylu83
    Poziom 9  

    Sprawdzałem to na początku "poszukiwań"usterki,ale jest ok,nie leje;jest rozpylane.

    Dodano po 3 [minuty]:

    Więc go wymienie,napisze po wymianie jakie będą skutki.

    0
  • #9 22 Gru 2009 18:53
    sylu83
    Poziom 9  

    Wymiana czujnika pomogła,auto odpala,narazie jest ok.Dzieki za zainteresowanie moim tematem; pozdrawiam!

    0
  • #10 22 Gru 2009 19:10
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto