Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows XP i brak połączenia z internetem bezprzewodowym

zoltantsw 19 Dec 2009 16:01 2826 3
  • #1
    zoltantsw
    Level 9  
    Witam wszystkich,
    od zawsze bylem fanem win xp dlatego ciagle mu ufam i nie zamierzam zmieniac;) Juz od dobrych lat na nim pracuje, ale jakis czas temu pojawil sie problem. Mam w domu swoja mini siec ktora odbieram bezprzewodowo przez Techniclan USB WUSB-54GR i fajnie to nawet smiga. Problem tkwi w tym ze uzywam caly czas sp2 bo po zainstalowaniu sp3 dzieje sie tak jakby przestala funkcjonowac ta antena zewnetrzna. W tym samym momencie co sie zainstaluje to normalnie koniec neta;/ probowalem instalowac i odinstalowac kilka razy, nawet zmienilem w rejestrze zeby bylo wyswietlane jako sp3 bo potrzebowalem do gta4 ale zainstalowane bylo sp2. Jest to mozliwe zeby sp3 blokowalo ta antene?
    Probowalem to rozkminic kilka dni ale moje sily sie skonczyly wiec zwracam sie do lepszych w tej dziedzinie;)
    Dzieki z gory za pomoc.
  • #2
    tronic1
    IT specialist
    SP3 nie ma tu nic do rzeczy. Pobierz z sieci program USBDeview, odłącz kartę, przy pomocy programu odinstaluj kartę, zainstaluj sterowniki ( najnowsze ) ponownie i podłącz kartę.
  • #3
    oleq_30
    Level 30  
    Podaj jeszcze model i serię routera , pewne serie edimaxa potrzebują upgrade firmware żeby poprawnie pracować pod kontrolą SP3. Więcej o tym --- http://www.edimax.eu/en/SP3.php
  • #4
    zoltantsw
    Level 9  
    Pracuje na Edimax ES-3105P i planet wap-1966 wiec to nie jest tego wina.
    Co do sterownikow to wydaje mi sie ze mam najnowsze.. Tylko dlaczego chodzi na sp2 bez problemu a jak sie pojawi sp3 to odrazu nie dziala?

    Ostatnia prośba - popraw swoje wiadomości.
    mat_ed