Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

tylna szyba w bagażniku (combi ) renault laguna 2000r

kriss4065 19 Dec 2009 21:15 17365 6
    kriss4065
    Level 9  
    Witam !!!
    Właśnie kupiłem Lagune w combii z 2000roku i dowiedziałem się że można otworzyć samą szybę (bez konieczności otwierania całej klapy ) Tylko jak to zrobić, próbowałem wszystkiego Pomocy
    szefox
    Level 11  
    nad tablicą dejestracyjną po lewej stronie jest dość szeroki przycisk do otwierania tej szyby jeśli jednak to nie pomoże to pewnie masz zablokowany mechanizm wewnątrz klapy. powodzenia :)
    kriss4065
    Level 9  
    Kolego szukałem na listwie nie ma tam żadnego guzika =[

Dodano po 3 [minuty]:

A możliwe jest to że po prostu znajomy mnie wkręcił i nie ma mechanizmu. Patrzyłem w instrukcje obsługi i coś pisze po wycieraczce (szkoda tylko że p holendersku )

Dodano po 4 [minuty]:

Dokładnie jest to renault laguna break RTE 1.6 16v 2000r.
    szefox
    Level 11  
    Kolego ja mam lagunę kombi i uchylną szybe posiadam a z tego co wiem to każda lagunka 1 posiada uchylną tylną szybe :) Jeżeli widzisz na tylnej szybie dwie śruby na dolnych rogach do których przymocowane są siłowniki, to masz otwieraną tylną szybę. Może prościej by było gdybyś umieścił zdjęcie taj klapy.
    69robert
    Level 1  
    Nie każda laguna posiada uchylną szybę. Najprościej to zobacz czy szyba ma dodatkowe silowniki. Zaślepki(miejsce na mocowanie amortyzatorów) ma każda.
    Pozdrawiam Robert
    kriss4065
    Level 9  
    W końcu znalazłem Dzięki Wszystkim Pozdro
    pietrucha1234
    Level 11  
    Witam:)
    Do wczoraj miałem problem z przełącznikami do otwierania klapy bagażnika w Lagunie II z 2002roku i nie wiedziałem do czego służy mniejszy przycisk...bo i skąd mogłem wiedzieć skoro nic tam nie działa :)Rozebrałem dzisiaj tapicerkę i kawałek po kawałku złącze po złączu wyczyściłem ze śniedzi ale niestety i tak nie działa ani otwieranie klapy ani szyby bagażnika.Zadowalające jest to że przy obu zamkach mam prąd w fioletowym kabelku ale to i tak nic nie pomaga, po wymontowaniu zamka klapy bagażnika sprawdziłem na krótko silniczek i działa a po zamontowaniu i tak nie działa...żadnej reakcji.Pomóżcie