Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AMICA ZIS2450 1002637 Zmywarka - zabudowa

Roman4031 21 Dec 2009 11:37 2243 2
  • #1
    Roman4031
    Level 9  
    Witam,
    po wybraniu programu i uruchomieniu zmywarki włącza się pompa opróżniająca i co pewien czas zawór, który pobiera wodę, następnie po około 3 minutach wyłącza się pompa opróżniająca wodę, a załącza pobór wody, pobiera tą wodę około 1 minuty, po czym włączy się pompa opróżniająca.W zmywarce na panelu jest pięć kontrolek oznaczających funkcje i w tym momencie pierwsze trzy kontrolki mrugają, czwarta nie świeci się,a piąta świeci ciągle. Po zresetowaniu problem się powtarza. Nie wiem gdzie szukać przyczyn, podejrzewam przyczynę w module. Wiem również, że może pomóc wejście w tryb serwisowy, niestety nie wiem jak to zrobić, może ktoś z Państwa mógłby mi w tym pomóc? Proszę o dopowiedz!
  • #2
    dekster1212
    Level 10  
    Pozwole sobie dolaczyc do problemu.Otóż u mnie cisnienie wody OK,sitko też,zresetowalem a po wlaczeniu pracuje jakby normalnie a nie pobiera wody.Jak się sprawdza i wymienia elektrozawor???
    Z gory dzieki za wszelkie wuwagi.
  • #3
    dekster1212
    Level 10  
    Ludzie pomóżcie.Nie mogę wrzucić nowego tematu a mam ten sam problem co Roman 4031.Elektrozawór jest OK ale po kilku minutach trzy diody od lewej migają a piąta sie świeci.To musi być coś prostego.Jak to usunąć?? Pomocy!!!
    Dzięki z góy.