Kupiłem toledo II 2 miesiące temu z seryjnym nagłośnieniem i starym radiem Clariona. Oczywiście nie jestem zadowolony z zestawu,wymieniłbym go,ale jestem swieży w tym temacie i kompletnie nie wiem co mam kupić...Z seryjnego zostawiłbym tylko 6 głosników,które grają nieźle(wysokotonowych),ale mają nietypowy kształt i znajduja się w miejscach,które wymagałyby profesjonalnych przeróbek( deska rozdzielcza i listwy w drzwiach nad klamkami).Wymieniłbym głośniki w drzwiach przednich i tylnych(chyba 16cm) i wstawił skrzynię basową do bagażnika (czyli razem 6 seryjnych sykaczy,4 w dzwiach + tuba-razem 11 głośników).Oczywiście nie mam pieniędzy zeby podlączyć wszystko naraz,dlatego zalezy mi aby istniala mozliwość sukcesywnego rozbudowywania mojego car-audio...Na początek powiedzcie jakie radio(w cenach 300-1000 złotych),jakich w przyszłosci bede potrzebował wzmacniacza(wzmacniaczy bo nie wiem czy jeden starczy),głosnikow i kabli...Dodam,że słucham muzyki house,wazna jest dla mnie raczej jakość dzwięku,a nie jego głosność czy moc,z podkreśleniem głębokiego,tetniącego i mięsistego basu i dobrej jakosci tonami średnimi i wysokimi.Na cały zestaw mogę łacznie przeznaczyć do 10 tys.