Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skoda Octavia 2004 1,6 benzyna nie można odpalić auta

karmelek78 23 Dec 2009 12:37 3537 5
  • #1
    karmelek78
    Level 10  
    Witam
    Od wczoraj z kolegą walczymy ze skodą octavią, po zamontowaniu instalacji gazowej nie można w żaden sposób uruchomić silnika vag pokazuje następujące błędy:

    18057 - Mag.danych układu napędowego: brak informacji z komp. sterującego ABS
    P1649 - 35-00 - -
    18044 - Mag.danych układu napędowego: brak informacji z komp. sterującego poduszką bezp.
    P1636 - 35-00 - -
    18058 - Mag.danych układu napędowego: brak informacji z zestawu wskaźników
    P1650 - 35-00 - -
    17978 - Sterownik silnika zablokowany
    P1570 - 35-00 - -

    Jak widać sterownik silnika nie komunikuję się z żadnym innym sterownikiem, dodam że instalacja została standardowo zainstalowana jak wiele innych, nie nie zostało nic przecięte, nie było żadnego zwarcia.
    Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ?
    Proszę o pomoc
  • #2
    carrot
    Moderator of Cars
    A cokolwiek działa na CAN-ie ? (szyby, c zamek etc)
  • #3
    karmelek78
    Level 10  
    po canie nic nie działa, wydaj mi się że on nie komunikuje się po canie tylko po lini k- line
  • #4
    yaaro
    Level 33  
    17978 - Sterownik silnika zablokowany immo :)

    sprawdz jakie są błedy po kasowaniu i probie odpalania


    moze jakis bezpiecznik ??
  • #5
    karmelek78
    Level 10  
    rzecz w tym że nie można go teraz wogle odpalić, co chodzi o błędy to jest tak: kasuję je w silniku 01, dają się skasować poczym wystarczy że na chwilę zakręcę rozrusznikiem błędy te same znowu sie pojawiają, dodam że czasami auto odpala na 1-2 sekundy, próbowałem już adoptować ponownie ecu do immo niestety bez rezultatu
  • #6
    karmelek78
    Level 10  
    Wielkie podziękowania dla carrot !!!
    okazało się że chłopaki jak rozprowadzali instalację gazową przez nie uwagę uszkodzili przewód od cana, podłączyłem na krótko ecu z zegarami i silnik odpalił zaraz oczywiście znalazłem uszkodzony przewód który był odpowiedzialny za taki stan rzeczy, przyznam że na początku nawet nie zwróciłem uwagi że sterowniki w tym modelu porozumiewają się po linii can, no ale co jak co udało się - jeszcze raz wielki dzięki temat uważam za zakończony
    Pozdrawiam