Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips CD645 - brak sygnału w słuchawce

24 Gru 2009 11:49 3056 2
  • Poziom 1  
    Witam!!
    Zakupiłam jakieś 2 tygodnie temu telefon bezprzewodowy Philips cd645. Po podłączeniu go do gniazdka telefonicznego (z zastosowanie przejściówki ze starego typu na RJ-11) w dalszym ciągu nie mam połączenia.. tzn nie ma sygnału w słuchawce, nie można wykonywać połączeń i nie można się na ten telefon dodzwonić (dzwoniąc słychać sygnał lecz na zakupionym telefonie nie pokazuje się żeby ktokolwiek dzwonił). Skonfigurowałam telefon tak, jak jest napisane w instrukcji, akumulatorki ładowałam 24 h i nie wiem w czym tkwi problem. Czy to wina kabla dołączonego do zestawu, czy te telefony nie są odpowiednie dla tpsa (bo z tego co widzę są sprowadzane z Niemiec), czy może ja czegoś nie zrobiłam(źle skonfigurowałam), czy jest to wina przejściówki.
    Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!
    Ola
  • Pomocny dla użytkowników
    Czy masz instrukcje po polsku?
    Jeżeli nie, to poczytaj sobie taką skrócona wersję.
    http://www.p4c.philips.com/files/c/cd6401b_53/cd6401b_53_qsg_pol.pdf

    Ps. Czy kabel liniowy jest 2 czy 4 żyłowy? Jeżeli 4, to trzeba zamienić żyły w przejściówce. Po prostu wziąć te dwie pozostałe zamiast tych co są. Nie wydaje mi się jednak, żeby w Polsce kupiony aparat nie był przystosowany do naszych standardów.
  • Poziom 24  
    Sama zamiana pary może nie pomóc. Czort wie jak ktoś podłączył stare gniazdko. Standardowo podłączało się dwa prawe zaciski patrząc frontem na gniazdko, ale różne systemy się spotyka. A z tych zacisków powinien trafić sygnał na czerwony i zielony przewód w przejściówce. Wtedy będzie ok. Uwzględniając że telefon jest nowy, przejściówka nowa to naprawdopodobniej trzeba w gniazdku poszukać.