Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mam bardzo żółte przednie reflektory Mercedes w210 1997rok

mchumer 26 Dec 2009 17:57 5970 7
    mchumer
    Level 11  
    Wiam mam mesia w210 1997 rok ale przednie reflektory są w strasznym stanie są żółte i w nocy bardzo słabo widać , chciałem kupic podróbki na allegro ale najtańsze kosztuja od 800 zl. Może ktoś orientuje się ile kosztują same szkła ??? albo czy można moje stare jakoś zregenerować ???
    Wywial
    Level 17  
    Witaj
    W tych modelach to standard.
    Można to spokojnie zregenerować, jest pełno warsztatów tym zajmujących i na pewno będzie taniej.
    Pozdrawiam.
    mariusz83x83
    Level 20  
    Da się samemu oczyścić szkła (plastik) reflektorów ,jest dostępny środek z firmy K2 jak się nie mylę ale nazwy nie pamiętam, nie wychodzi jak nówka ale są dość czyste i nie tak żółte ,jedynie na co musisz zwrócić uwagę to na odblask wewnątrz jest bardzo delikatny i moment nieuwagi i go zetrzesz .
    Wywial
    Level 17  
    Można
    Tylko trzeba rozkleić reflektor na ciepło, i nie wiadomo czy odbłyśników nie trzeba zregenerować :) koszty to od 50 wzwyż.
    gelo21
    Level 2  
    Posiadam dwa reflektory do tego modelu, oba mają białe szkła z tym że w jednym są połamane uchwyty. Jeśli da się przełożyć same szkło - jest to rozwiązanie. (Druga lampa jak nowa). Są oryginalne i wcale nie chce za nie 800 :) za 250 oddam oba. Tak mogę pomóc rozwiązać problem.

pzd
    michal.enter
    Level 10  
    Reflektory ładujesz do piekarnika, wcześniej odpinasz wszystkie zapinki metalowe. Jak się nagrzeje, to możesz łatwo odkleić szkło. Odbłyśniki dajesz do regeneracji, szkło czyścisz ręcznie (moze byc np pastą tempo). Następnie kupujesz jakiś lepszy silikon, szczelnie kładziesz warstwe, przyklejasz szybkę. Po kilku godzinach (na zastygnięcie silikonu) mozesz zrobić test szczelności np w wannie ;)

Na forum passata jest opisane dokładniej jak to zrobic krok po kroku. Ja tak ogólnikowo streściłem.
    mchumer
    Level 11  
    Mam jeszcze jedno pytanie : Czy szkla reflektorów z mercedesa w210 ale po lifingu pasują do mojego przed liftingiem. Pytam poniewaz szkła od modelu po liftingu są gładkie i bardziej mi sie podobają.

Dodano po 4 [minuty]:

Pytanie do gelo21, który reflektor masz w dobrym stanie a który ma uszkodzone mocowania, poniewaz ja potrzebowałbym lewy ( czyli kierowcy ) ????