Witam! Mam taki problem, a mianowicie czasami dusi mi się auto na gazie, najczęściej jest to na niższych biegach ale raz się strachu najadłem jak podczas wyprzedzania zaczął mi się dławić. Myślałem, że może to być wina brudnych filtrów powietrza i gazu dlatego wymieniłem wszystkie jednak to nie pomogło. Czasami mam spokój przez dłuższy czas a czasami nie da się normalnie jechać. Jeżeli dodaję gazu spokojnie to rzadziej ten błąd występuje, natomiast gdy gwałtownie wdepnę gaz do deski to szarpie autem. Ostatnio na postoju gazowałem to w pewnym momencie przy wysokich obrotach przełączał mi się na beznynę tak jakby nie było w ogole LPG ( pełna butla). W jednym z serwisów powiedziano mi, że usterka spowodowana może być wymianą uszczelki pod głowicą ponieważ gaz jest bardziej czuły na takie rzeczy niż benzyna. Zapomniałem dodać, że na benzynie takie coś nie ma miejsca.
Charakterystyka Instalacji:
1. Zbiornik ZT 600-42
2. Reduktor "ALBERT 01" do wtrysku STELLA
3. Przewód gazowy Dxx ELPIGAZ
4. Wlew gazu ELPIGAZ
5. Wtryskiwacz SW 4-sekcyjny STELLA
6. Komputer sterujący 4 cyl. ELISA Nord/STELLA Nord
7. Filt szeregowy D16 fazy lotnej gazu
8. Sensor ciśn. gazu ELISA.
Chciałbym jeszcze dodać, że słyszalne przy tym są dziwne stuknięcia jak by w wydechu albo katalizatorze.
Może ktoś z Was też miał taki problem, chciałbym wiedzieć co może byc przyczyną i ile może wynieść koszt naprawy usterki żeby mnie w serwisie nikt nie robił w bambuko. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi!
Charakterystyka Instalacji:
1. Zbiornik ZT 600-42
2. Reduktor "ALBERT 01" do wtrysku STELLA
3. Przewód gazowy Dxx ELPIGAZ
4. Wlew gazu ELPIGAZ
5. Wtryskiwacz SW 4-sekcyjny STELLA
6. Komputer sterujący 4 cyl. ELISA Nord/STELLA Nord
7. Filt szeregowy D16 fazy lotnej gazu
8. Sensor ciśn. gazu ELISA.
Chciałbym jeszcze dodać, że słyszalne przy tym są dziwne stuknięcia jak by w wydechu albo katalizatorze.
Może ktoś z Was też miał taki problem, chciałbym wiedzieć co może byc przyczyną i ile może wynieść koszt naprawy usterki żeby mnie w serwisie nikt nie robił w bambuko. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi!