Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Voyager CRD - samodiagnostyka

pekor 28 Dec 2009 15:06 3849 2
Automation24.pl
    pekor
    Level 10  
    Witam. Całkiem przypadkowo po przekręceniu kluczykiem kilka razy i w miejscu przebiegu na wyswietlaczu pojawiły się po sobie kody błedu. Sprawdziłem co to jest i żeczywiście wskazane przez komputer usterki miały miejsce. Jednym był P1130 - uszkodzenie wtryskiwacza (konkretnie nieszczelność na zaworze przelewowym a drugi to ...0520 - usterka czujnika ciśnienia oleju. Na koniec pojawiał sie napis DONE i wyświetlacz ponownie wskazywał przebiek auta. Wszystko okazało się prawdą i w serwisie usunęli usterki. Ostatnio coś z cieżko auto zaczęło uruchamiać i do tego kopci białym gryzącym dymem. Próbowałem znowu zdiagnozować błąd lecz nic nie wyskakuje. Nie pamiętam ile razy (2 lub 3) i z jakiego położenia należy przekręcić kluczykiem. Moze ktoś mi podpowie. Z góry dziekuję
  • Automation24.pl
    MIRAS-S
    Level 19  
    Przeważnie w chryslerach było 3 razy przekręcić w pozycję zapłon i zostawic i po chwili powinny się pojawić kody.

Jest też jedna opcja kalibracji wskaźników nie wiem czy u ciebie zadziała ale jest tak w starszych wersjach naciskasz dwa guziki razem jeden reset a drugi przełączania wskazań kilometrów i włączasz pozycje zapłon a guziki trzymasz od 3sek do 5sek.
    pekor
    Level 10  
    dzieki za podpowiedź. Co do tej drugiej metody to nie bardzo czaję jakie dwa przyciski mam przytrzymać. U mnie jest przy liczniku tylko jeden do przełanczania pomiedzy całkowitym przebiegiem a tzw. przebiegiem tygodniowym i ten sam przycisk poprzez dłuższe przytrzymanie słuzy do wyzerowania licznika bieżącego