Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Punto II 1.2 8V 2000 problem z predkoscimierzem

daromen89 29 Gru 2009 13:10 2643 3
  • #1 29 Gru 2009 13:10
    daromen89
    Poziom 2  

    Witam!
    Posiadam samochód marki punto II. Ostatnio byłem zmuszony wymienić kompletne sprzęgło ponieważ łożysko już mi trzeszczało. Niestety po wymianie gość który mi to robił coś poklecił i jak tylko wyjechałem z warsztatu przestał mi działać prędkościomierz oraz licznik km nie nabija klocków w ogolę. reszta tzn. obrotomierz zegarek ok. Do tego wspomaganie city się nie rozłączało i po dniu jazdy zapaliła się czerwona kierownica i nie było go w ogolę. byłem w aso fiata naprawili ten błąd i powiedzieli ze to przez to ze nie działa prędkościomierz i ze jeżeli go nie podłącze problem się powtórzy. Byłem u tego samego gościa co mi sprzęgło robił powiedział ze wszystko jest ok i nie ma pojęcia czemu prędkościomierz nie działa. Pomocy nie wiem co robić.. nie zamierzam co 2 dni płacić 90zł za usuwanie błędu komputerowo.

    0 3
  • #2 29 Gru 2009 13:25
    Michu10
    Poziom 32  

    Brak impulsów z nadajnika na skrzyni biegów, jest mocowany od spodu na skrzyni, wtyczka z trzema kablami do niego wchodzi, (zasilanie 5V, sygnał, masa )

    0
  • #3 29 Gru 2009 13:42
    daromen89
    Poziom 2  

    ja mam ten nadajnik pod spodem samochodu chyba. czyli ze czujnik jest do wymiany?? ale czemu wcześniej było dobrze tylko po wymianie sprzęgła??

    Dodano po 3 [minuty]:

    żeby go wykręcić trzeba w kanał wejść. Punto II 1.2 8V 2000 problem z predkoscimierzem
    czy to jst cos takiego
    ??

    0
  • #4 29 Gru 2009 14:09
    Michu10
    Poziom 32  

    Tak to właśnie to, jeśli chodzi o jego lokalizację to masz rację trzeba od spodu potwierdzam, a dlaczego po wymianie sprzęgła? A to dlatego że może okablowanie już skruszałe, przy wyjmowaniu skrzyni, mechanik odpinał złącze, trzeba je obejrzeć , nie koniecznie sam czujnik do wymiany to fakt. posprawdzaj zasilanie, masę i sygnał

    0