Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Fibaro Fibaro
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z czujnikiem temperatury zewnetrznej powietrza Audi

pablo2244 30 Gru 2009 08:26 4506 10
  • #1 30 Gru 2009 08:26
    pablo2244
    Poziom 2  

    witam Panowie
    mam problem z czujnikiem temperatury zewnetrznej powietrza w Audi A4 1998r. 1.9TDI, nie wiem co jest popsute. na wyswietlaczu miedzy zegarami jest tylko pole w ktorym temperatura powinna byc wyswietlana, ale nic sie nie swieci. i teraz nasuwa sie pytanie czy jak jest popsuty czujnik bedzie pokazywalo cos na tym wyswietlaczu, albo w liczniku jest tam jest jakas zarowka ktora mogla sie spalic, i dlatego nie pokazuje nic??? panowie poradzicie, bo za bardzo nie wiem czy warto od razu kupowac ten czujnik, albo jest inny sekret tego. jeszcze jedno czy ten czujnik posiada osobny bezpiecznik na siebie???
    z gory dziekuje
    pozdrawiam
    pablo

    0 10
  • Fibaro
  • #2 30 Gru 2009 09:24
    glosny83
    Poziom 28  

    Jak czujnik jest uwalony to i tak powinny być jakieś wskazania błędne ale powinny się pojawiać .

    0
  • Fibaro
  • #3 30 Gru 2009 15:58
    robertnov
    Poziom 20  

    Pytanie tylko czy miałeś wyświetlaną wcześniej temperaturę?Jeśli nie to najprawdopodobniej nie masz tam wyświetlacza (jest tylko zaślepka), lub nie jest podłączony. Dodam że nie we wszystkich modelach były wyświetlacze,to była opcja.No i następne pytanie,jaki masz typ zegarów,z FIS-em czy bez?

    0
  • Fibaro
  • #4 19 Gru 2010 16:17
    Mati82a3
    Poziom 2  

    Witam. Mam takie pytanie co może być przyczyną wyświetlania złej temperatury zewnętrznej powietrza np jest -9 a wyświetla -16 dodam ze przy zderzaku są urwane jakieś kable. czy to może być ta przyczyna?

    0
  • #5 19 Gru 2010 17:34
    milejow
    Poziom 42  

    Nie, urwane kable to-40, zaniżane wskazania to najczęściej problem z połączeniami instalacji czujnika

    0
  • #6 19 Gru 2010 22:51
    Mati82a3
    Poziom 2  

    jak przyspieszam to temperatura rosnie zewnetrzna a jak zwalniam to maleje o co chodzi? pomoze ktoś?

    0
  • #7 19 Gru 2010 23:08
    marekpal
    Poziom 11  

    czujnik temperatury do wymiany

    0
  • #8 19 Gru 2010 23:22
    andrew27
    Poziom 10  

    Musisz wymienić żarówkę w wyświetlaczu temp.na pewno się przepaliła poświeć jakąś latarką w ten wyświetlacz i zobacz czy coś wyświetla.
    Żeby wymienić tą żaróweczkę trzeba wyciągnąć licznik i go trochę rozebrać,wyciągnąć wyświetlacz temp. i w środku w nim jest mała żarówka na 12v wymień ją i wszystko wróci do normy.

    0
  • #9 20 Gru 2010 00:59
    barto0409
    Poziom 2  

    andrew27 napisał:
    Musisz wymienić żarówkę w wyświetlaczu temp.na pewno się przepaliła poświeć jakąś latarką w ten wyświetlacz i zobacz czy coś wyświetla.
    Żeby wymienić tą żaróweczkę trzeba wyciągnąć licznik i go trochę rozebrać,wyciągnąć wyświetlacz temp. i w środku w nim jest mała żarówka na 12v wymień ją i wszystko wróci do normy.
    Witam kolega ma rację przepalona żarówka sam to przerabiałem pozdrawiam

    0
  • #10 20 Gru 2010 13:48
    Mati82a3
    Poziom 2  

    mam jeszcze pytanie w którym miejscu tak dokładnie znajduje sie ten czujnik temp. zewnetrznej?

    0
  • #11 20 Gru 2010 19:18
    andrew27
    Poziom 10  

    czujnik temp. znajduje się za lewą kratką obok halogenu z lewej strony.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo