Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugeot 406 problem z wiatrakiem

piotrek1976r 30 Dec 2009 10:34 5285 16
    piotrek1976r
    Level 9  
    Witam, posiadam peugeota 406 1.8 16 V 97r. po odpaleniu świeci się kontrolka "stop" i załącza się wiatrak. Temperatura jest ok. Jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o odpowiedź, dzięki z góry
  • Helpful post
    glosny83
    Level 28  
    Czujnik temperatury trzeba sprawdzić
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    piotrek1976r
    Level 9  
    Byłem w serwisie peugeota ( w Dąbrowie G.)i podpieli pod kompa, twierdzą ,że czujniki są ok. Mówią coś o zwarciu na instalacji ale za samo sprawdzenie śpiewają 300

Dodano po 50 [sekundy]:

Posiadam klime ale jest nieszczelna

Dodano po 12 [sekundy]:

Posiadam klime ale jest nieszczelna
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    piotrek1976r
    Level 9  
    Brązowy czujnik? bo już mnie informowali, że od temperatury jest zielony. Radzili go wypiąć a kontrolka zgaśnie. Nie wiem czy mogę tym autem jeździć? Muszę wrócić do domu ok 80 km. Dzięki za pomoc
    glosny83
    Level 28  
    Wpadnij po nowym roku to zrobimy reszta na pw.
    piotrek1976r
    Level 9  
    Mam wpaść gdzie? na serwis?
    glosny83
    Level 28  
    Tak ale zapłacisz dużo mniej.
    piotrek1976r
    Level 9  
    Mniej tzn. a jak złapiemy kontakt? dzięki za oferowaną pomoc
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    piotrek1976r
    Level 9  
    Nie wiem czy mogę tym autem jeździć? Muszę wrócić do domu ok 80 km. Dzięki za pomoc
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    piotrek1976r
    Level 9  
    Dzięki wielkie wszystkim za pomoc i Pozdrawiam
    KULIO406
    Level 2  
    Witam,posiadam 406 1,9 Td +klima manualna 98r.Wentylatory nie zal sie,po zal.klimy rowniez nic!Po zdjeciu wtyczki z brazowego czujnika po 3,4 s.zal sie jeden wentylator na II biegu .Znalazlem Bitrona i po zewrzeniu do masy Pinu 1 nic sie nie dzieje,ale po zewrzeniu masy do 10 kreci sie jeden na II Biegu.Sprawdzilem przekazniki -sa ok.POMOCY!!!Klima sprawna ,zalacza sie sprezarka i normalnie chlodzi ale bez wentylatorow.Problem pojawil sie po Zimie,w tamtym roku bylo wszystko oki I i II bieg dzialal
    piotrek1976r
    Level 9  
    Witam, ja posiadam peugeota 406 1.8 16 V (benzyna) i u mnie elektryk pospawdzał i poczyścił wszystkie styki (począwszy od akumlatora), sól i snieg dały radę. Teraz jest wszystko ok.
    KULIO406
    Level 2  
    Usterka znaleziona,po zdjeciu zderzaka okazalo sie ze przewody wychodzace z wentylatorow byly przepalone,do zyl dostala sie wilgoc w srodku byly czarne i sztywne,4 przewody polutowane i wszystko gra!Dam jeszcze dobra rade,cofnalem przewody od BiTrona pod maske i sterownik siedzi teraz pod maska przy aku,gdzie ma SUCHO(w nadkolu jest lipa)Mam tez do sprzedania BiTron'a do TDI -gg 9038487