Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Notebook i projektor szukam softu do wyświetlania 2 obrazów

maaarceli 30 Dec 2009 20:08 3058 4
    maaarceli
    Level 2  
    Witam
    Szukam sposobu/softu na wyświetlanie innego obrazu na monitorze laptopa, oraz innego na ekranie projektora multimedialnego. W praktyce wygląda to tak, na laptopie używam program virtual dj albo inny (nieważne) a na projektorze wyświetlam wizualizacje.
    Niby coś tam jest w sterownikach czy w windowsie, ale wygląda to tak że na jednym pulpicie można pracować a na drugi tylko wgrać foldery
    kokpit11
    Level 12  
    Ja tu proponowałbym włączenie pulpitu zdalnego. Już kiedys sie bawiłem w to i w zależności jaki masz projektor może to pomóc.
    maaarceli
    Level 2  
    dymbol1992 wrote:

Ten program pozwala jedynie na tworzenie dodatkowych pulpitów na jednym monitorze ale nie można pulpitów uruchamiać na kolejnych monitorach

w zasadzie gdyby te windowsowskie drivery pozwalały na uruchamianie aplikacji na rozszerzonych pulpitach, to by wystarczyło, ale można na pulpit wrzucić folder jednak nie można go na drugim pulpicie uruchomić
    dymbol1992
    Level 18  
    Ja używam na laptopie oprogramowania ASUS MultiFrame. Efekt działania jest taki że mam na monitorze laptopa normalny pulpit a jak przesunę myszką za mój pulpit w prawo to przechodzi mi ona na pulpit wyświetlany przez projektor. Sam w sylwka używałem tego do wyświetlania filmu na projektorze a sam przeglądałem neta. Żeby wyświetlić coś na drugim ekranie wystarczy to przeciągnoć w prawo. Jedyne co nie działa to wyświetlanie czegoś przez funkcje "full screen" Ale łatwo to ominąć rozciągają film na cały pulpit.