Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Creative X-Fi Xtreme Audio, brak dzwieku na mic.

xmms 31 Gru 2009 02:36 2795 6
  • #1 31 Gru 2009 02:36
    xmms
    Poziom 11  

    Witam. Szukalem, szukalem. ale nic nie znalazlem.

    Otoz jaki problem.

    W kompie mam panel przedni 3.5 mm. Oraz karte taka jak w tytule. Podpialem panel przedni przez zworki w opowiednie miejsce na tej karcie. Podlaczylem zielony i rozowy minijack do panela przedniego. Jest dzwiek, bo slysze w sluchawkach wszystko, ale nie ma mozliwosci rozmowy przez mikrofon. W ustawieniach mam

    Creative X-Fi Xtreme Audio, brak dzwieku na mic.

    Panel Mikrofonu wyzej napisane jest, ze Niepodlaczony. Nie moge nic ustawic. Podlaczalem bezposrednio do karty dzwiekowej z tylu. To samo. Na laptopie sprawdzilem mikrofon, dziala tam. Tam z kolei panel przedni wtyczna 3.5 mm jest zaznaczona jako domyslna. Tu nie. Wczesniej mikrofon dzialal na xpeku. Podejrzewam, ze cos ze sterami. mam najnowsze z strony creativa'a. Czy ktos zna rozwiazanie?

  • #2 31 Gru 2009 09:54
    Ilidan15
    Poziom 17  

    U ciebie pisze ze masz niepodłączonego Mikrofona HD. A Mikrofon od karty dźwiękowej działa. Odinstaluj i zainstaluj sterowniki i najlepiej zeby były wprost ze strony producenta i były najnowsze jakie znajdziesz. Albo zainstaluj z plyty dołączonej do karty.

  • #3 31 Gru 2009 15:07
    xmms
    Poziom 11  

    Nie bardzo rozumiem. Ale ten co jest podlaczony to jest wlasnie wtyk na karcie dzwiekowej, ktory pochodzi od przedniego panela.

    Sterowniki mam ze strony producenta. ta co mam na plycie to nie sa sterowniki do windows 7.

  • #4 31 Gru 2009 15:36
    Ilidan15
    Poziom 17  

    A mam pytanie. Nie jestem pewien czy w 7 jest taki cos jak systemowa regulacja głośności znana z XP . Wtedy znajdowała sie obok zegara . Masz takie coś? Jak tak to sprawdź czy nie masz wyciszonego mikrofonu. I sprawdź tez w głośności w sterowniku.

  • #5 31 Gru 2009 15:52
    xmms
    Poziom 11  

    Jest, ale to jest zwykly mikser w ktorym jest regulacja poszczegolnych elementow, glownego volume i programow jakei korzystaja z tego volume. Klikac prawym na glosniku wybieram urzadzenie do nagrywania i pojawia sie to okno co jest pokazane. Konfigurowalem juz ten Microphone od X-fi ale tam microphone jest tylko regulacja glosnosci w sluchawkach. Nie ma nic z Czuloscia microphonu

  • #6 31 Gru 2009 16:02
    Ilidan15
    Poziom 17  

    Weź wszystko tam na max. I powiedz czy działa

  • #7 31 Gru 2009 16:16
    xmms
    Poziom 11  

    Moze dam screeny z tego co jest ..

    Creative X-Fi Xtreme Audio, brak dzwieku na mic. Creative X-Fi Xtreme Audio, brak dzwieku na mic. Creative X-Fi Xtreme Audio, brak dzwieku na mic. Creative X-Fi Xtreme Audio, brak dzwieku na mic.

    Wyzej w zakladce nagrywanie jak podlaczam do laptopa na windows 7 mikrofon to pojawia sie panel przedni wejscie mini-jack 3.5 mm. To co jest napisane microphone to nie sa sluchawki. To jest wyjscie zielone czyli dzwiek. Tam tylko ustawie regulacje na sluchawkach. W ogole nie dziala mi nagrywanie czyli rozowy.

    Znalazl sie Blad. Sluchawki dzialaja, gdy podlaczylem je z tylu komputera dzwiek w sluchawkach byl tak jak po podlaczeniu do przedniego panelu ale mikrofon - echo. Odlaczylem zworke panelu przedniego z karty creative

    tak to wyglada -> https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=7375097&highlight=#7375097

    I mikrofon zaczal dzialac. Nie rozumiem. Panel przedni powoduje , ze nie dziala mic. Mozna do niego podlaczyc sluchawki i dzwiek jest ale mic nie dziala. Malo tego po podlaczeniu sluchawek z micem do tylu tez mic nie dziala. Ogolnie problem rozwiazany ale, pojawia sie nowy. Czy panel przedni jest uszkodzony?

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME