NX5000 podczas podłączania E51 na sprawnym i działającym systemie (nie po raz pierwszy) wystąpił reset po którym nie były już widoczne porty USB. Zasilanie 5V na USB nadal było (podłączyłem coś innego z diodą sygnalizującą pracę a potem sprawdziłem miernikiem). Po tym zdarzeniu przestał być widoczny również wewnętrzny moduł BLUETOOTH choć także sygnalizuje zasilanie (po odkręceniu małej osłonki za boku jest widoczny) , napięcia zasilania jednak nie mierzyłem. Główny koncentrator USB widoczny w menadżerze urządzeń ,mimo kilku restartów nic USB "nie zobaczyło". Taki był stan przed wczoraj ,laptop jednak działał jeszcze przez 3 godziny , po czym został wyłączony (nie zahibernowany). Wczoraj już się nie włączył (nie zależnie czy na baterii czy z sieci ). Włączyło się tylko ładowanie baterii i działało jak dla mnie za długo jak by bateria była pusta choć dzień wcześniej był laptop wyłączony z naładowaną baterią. W chwili obecnej szukam wśród swoich starych płyt mostka południowego FW82801 bo jego podejrzewam , jednak wszelkie sugestie mile widziane.
NX5000 Pentium 1,6GHz L2 2MB 2x256 MB (HINIX) WI-FI INTEL
NX5000 Pentium 1,6GHz L2 2MB 2x256 MB (HINIX) WI-FI INTEL