Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy Polsat i dwa odbiorniki TV

Śniący 01 Jan 2010 18:14 10341 9
Computer Controls
    Śniący
    Level 19  
    Witam, mam od niedawna CP na jednym TV i mam pytanie, da się jakoś podłączyć drugi TV do anteny CP tak żeby można było oglądać te same kanały co na zwykłej antenie siatkowej (czyli kanały niekodowane, TVP1,TVP2, Polsat, TVN)?
  • Computer Controls
  • Computer Controls
    Mihas66
    Level 22  
    akurat te co podałeś sa kodowane na satelicie aby oglądać na drugim tv kanały z CP musisz mieś drugi dekoder i spliter lub dwa podobne dekodery i odpalić sharing nie tłumacze co to jest dokładnie bo elka to mało edukacyjne forum-poszukaj w googlach na pewno znajdziesz...
    Śniący
    Level 19  
    Dekoder jaki mamy to Mini, czyli musiałbym dokupić drugi taki sam + Spliter który będzie nie jakim serwerem w którym będzie siedziała karta którą dostałem od CP a dekodery będą łączyć się ze Spliterem za pomocą np. skrętki... a jakie karty będą siedziały w tych dekoderach? i czy wtedy będzie dostęp do wszystkich kanałów na obu TV?
    KIEROWCA_VW
    Level 35  
    A kolega czyta odpowiedzi?

Nie ma spliterów do polsatu.
    Doominus
    Level 34  
    Nie!
    Jak pisałem dla polsatu nie ma spliterów.

Jak chcesz zrobić podział uprawnień czyli jeden abonament na dwa tunery to musisz kupić 2 nowe dekodery na linuxie.
    Tu jest kilka ale musisz dobrać taki jaki bedzie ci pasował
    http://www.dmtrade.pl/index.php?k38,tunery-lan-linux-boxy
    Wymienić konwerter na twin.
    Wyciągnąć boxkey z tunera polsatu

z alledrogo
    Usługa dotyczy wszystkich dekoderow Cyfrowego Polsatu:

Samsung DSB-H370G, Samsung DSB-S305G
    Echostar DSB 7100, Echostar DSB 7200, Echostar DVR-747,Echostar DSB 717
    Echostar DSB 717A, Echostar DSB 616, Echostar DSB 606
    Dekoder Mini D1, CP2 Familijny D2, Moduł CAM

koszt 300zł
    fajny5
    Level 16  
    Witam. Kolego Śniący, nie pakuj się w takie badziewne zabawy z Polsatem. Poniesiesz duże koszta a efekt mizerny.

co jakiś czas problemy z sygnałem
    KIEROWCA_VW
    Level 35  
    fajny5 wrote:
    Witam. Kolego Śniący, nie pakuj się w takie badziewne zabawy z Polsatem. Poniesiesz duże koszta a efekt mizerny.

co jakiś czas problemy z sygnałem

Kolega z doświadczenia czy ze słyszenia ma takie informacje?
    Śniący
    Level 19  
    Ten drugi TV chciałem uruchomić dla babci która nie przeboleje wydatku powyżej 300zł żeby oglądać TV, nic, będę się męczył ze zwykłą siatką, dzięki za podpowiedzi, pozdro i wszystkiego dobrego w nowym roku!