Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak sygnału z nowego konwertera

pablon75 01 Sty 2010 18:38 1408 7
  • #1 01 Sty 2010 18:38
    pablon75
    Poziom 8  

    Ostatnio wymieniłem konwerter na Twina firmy Inverto. Niestety na starym tunerze Cyfry (Pioneer 1530 ze zmienionym softem) nie ma sygnału. Drugi tuner Pace DSR2221 działa bez zarzutu. Jeśli włączę tuner Pace, to wówczas pojawia się sygnał na Pioneerze (sam nie jest w stanie "wystartować"). Próbowałem już zmieniać ustawiena tunera, ale niestety nic to nie dało. Bez załączonego Pace, nie ma sygnału na Pioneerze. Czy może ktoś miał taki problem? Proszę o pomoc.

    0 7
  • #2 01 Sty 2010 18:57
    630176
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 01 Sty 2010 19:00
    pablon75
    Poziom 8  

    Oczywiście tunery mają osobne kable.

    0
  • #4 01 Sty 2010 19:01
    630176
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 01 Sty 2010 19:23
    forestx
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Włącz w Pioneerze zasilanie LNB

    0
  • #6 01 Sty 2010 19:26
    pablon75
    Poziom 8  

    Zasilanie LNB jest włączone. Konwerter mam już drugi (wymieniłem na nowy), bo myślałem, że jest uszkodzony.

    0
  • #7 01 Sty 2010 19:29
    fajny5
    Poziom 16  

    Uszkodzony tuner, coś nie tak z tym softem.

    0
  • #8 01 Sty 2010 19:31
    pablon75
    Poziom 8  

    Tylko dlaczego na pojedynczym konwerterze wszystko działa bez zarzutu?

    0