Witam. Jestem początkujący w tym temacie i wolę zasięgnąć rady w kilku miejscach, żeby być zadowolonym ze sprzętu.
Budżet to koło 300 zł na wzmacniacz, a kolumny myślę, że za kolejne 300 zł też da się kupić.
Sprzęt będzie grać w pokoju 2,5x4,5 metra. Zazwyczaj słucham z komputera, ale lubię też posłuchać z CD.
Muzykę którą preferuję... tutaj ciężko określić, ale najczęściej słucham rock i rap (ze wskazaniem na to drugie), no i jakieś dobre techno i dnb też się znajdzie na playliście. Sumując, dobry bas będzie potrzebny, nie zapominając o średnich i wysokich. Generalnie wolę jak bas schodzi niżej, jest ciepły i soczysty.
Wolę jakość od głośności, choć poszaleć też czasem lubię (ale z umiarem oczywiście).
Mile widziana jest możliwość podłączenia korektora graficznego pod wzmacniacz.
Patrząc na ceny w internecie to jest dość spory wybór jeżeli chodzi o wzmacniacze.
Obecnie mam SSL-040 (bez tunera), ale to trochę za mało jak dla mnie.
Myślałem nad WS503 i do tego Alton/Mildton 80. Spróbowałem też znaleźć coś ciekawego z produkcji nie polskich. Spodobała mi się Yamaha a-520. Z tego co patrzę, to są tam wejścia "Accessory", więc chyba (nie znam się tak dobrze na tym) jest możliwość podłączenia korektora.
tutaj link do aukcji yamahy
http://allegro.pl/item868598830_yamaha_a_520_znakomity_wzmacniacz.html
Tylko teraz pytanie jakie głośniki do tego wzmacniacza ?? Myślałem nad Alton/Mildton 110, ale obawiam się, że to trochę za dużo jak na mój pokój. Chyba, że bez obawy można podłączyć pod ten wzmacniacz Alton/Mildton 80.
Jestem oczywiście otwarty na Wasze propozycje. Nie musi to być koniecznie Yamaha albo coś Polskiego. Ważne, aby sprzęt dobrze zagrał.
Pozdrawiam
Regulamin p.10.9, 11.
Proszę się zapoznać i poprawić.
(dj-MatyAS)