Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Xantia komb2.0 HDI Excklusive Problem z zawieszeniem

wrobel03 05 Jan 2010 18:38 2081 2
    wrobel03
    Level 10  
    Witam państwa mam od niedawna problem z samochodem szukałem na forum coś na ten temat było ale podobne i nie byłem pewny żeby nie mieszać więc zadam pytanie w nowym temacie. Przejdźmy do rzeczy. Mam citroena xantie kombi 2.0 HDI 1999 r. i mam taki problem z zwieszeniem że po odpaleniu silnika tył nie chce się podnosić przód natomiast bez problemu pnie się w górę, tył zostaje w dole bez jakiej kolwiek reakcji natomiast przy przyłączeniu dźwigni na system serwisowy tył pnie się w górę i jest sztywny po pewnym czasie spada w dół. co może być tego przyczyną?? proszę o pomoc.
  • Helpful post
    mersand
    Level 1  
    Prawdopodobnie sfery z tyłu do wymiany. Zapraszam do forum citroena (forum ) tam ten temat był już wielokrotnie wałkowany
    wrobel03
    Level 10  
    dziękuje za pomoc nie były to sfery lecz łącznik kolektora spadł założyłem i wszystko gra:D:D ale dziękuje za namiary;) poniewaz byłem w serwisie nie dość że jechałem 80 km żeby dojechac do serwisu to mechanik nawet kompa nie podłączył tylko wziął na podnośnik i poświecił latarką i stwierdził ze masa części jest do wymiany całkowity koszt w komisie wyniósł by 1856 zł za naprawde i części co mnie zamurowało. dobrze że istnieją takie forum i tacy ludzie jak wy dziękuje raz jeszcze, a do komisu dzwoniłem i powiedziałem co miałem powiedzieć:D WIEC LUDZIE PIERW POPATRZCIE TUTAJ!!