Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mio Mov 500 - nie startuje

mateusz_1991sc 05 Sty 2010 20:01 5579 9
  • #1 05 Sty 2010 20:01
    mateusz_1991sc
    Poziom 11  

    Witam wszystkich.

    Mam nawigacje samochodowa mio mov 500. Wgrałem do niej tylko aktualizacje z oficjalnej strony mio i wgralem tez fotoroadary. Wszystko chodzilo pieknie ale do czasu, zostawiłem ją w dommu w pudełku i po miesiascu ją włączam i pokazuje sie tylko logo startowe `Mio explore more` dalej nie idzie. Włącza sie na przycisku on i off, na reset jest wylaczona. Po podlaczeniu przez usb z komputerem tez jej nie wykrywa. Czytałęm na roznych forum i niektorzy pisza zeby zrobic hard reset ale podobno to moze uszkodzic plyte glowna. Co jej zrobic zeby zadzialala :( ?

    0 9
  • #2 05 Sty 2010 21:51
    Ciapol
    Poziom 24  

    Zrób hard reset. To nie uszkodzi Ci płyty głównej.

    0
  • #3 05 Sty 2010 22:04
    unitral
    Użytkownik obserwowany

    Jeśli masz gwarancję to zgłoś się z nią do serwisu.
    Jeżeli nie to nie rób żadnego hard resetu !
    Zostaw ją podłączoną do ładowania na kilka godzin.Możliwe że rozładowane jest aku. poniżej poziomu krytycznego i bios nie pozwala jej załączyć.
    Czy podczas podłączenia świeci dioda ładowania?


    Jeśli nie pomoże to tylko serwis...
    Mogła polecieć pamięć ROM...

    0
  • #4 05 Sty 2010 22:23
    Ciapol
    Poziom 24  

    Cytat:
    eżeli nie to nie rób żadnego hard resetu !
    Może kolega wyjaśnić dlaczego?

    0
  • #5 05 Sty 2010 22:28
    mateusz_1991sc
    Poziom 11  

    zrobilem ten niby hard reset ale nic nie pomaga, komputer nie wykrywa. Mozliwe ze jest bateria wyczerpana tzn teraz na pewno ale jak tylko wlaczylem to sie zaraz wylaczala.. jutro naladuje to zobaczymy co bedzie.
    Ii wogole to nie wiem dlaczego na on i na off nawigacja sie wlacza a na reset jest wylaczona.
    I jak podlacze do kompa to dioda sie swieci.

    0
  • #6 06 Sty 2010 07:00
    marek216

    Poziom 43  
  • #7 06 Sty 2010 10:07
    unitral
    Użytkownik obserwowany

    Skoro zrobił hard reset to znaczy ze otwierał...
    Z gwarancji nici.
    Pisałem o tym resecie żeby go nie robić bo traci się gwarancję i można faktycznie uwalić nawi.

    0
  • #8 06 Sty 2010 15:11
    Pontikos
    Poziom 38  

    Moment - z tego co sie orientuje ten model niema opcji HR.

    Chyba ze ktos mysli o watpliwych poradach typu "odlacz baterie" lub "zewrzyj dziewiata nozke ukladu" ... (bo na Mancie dziala :D)

    0
  • #9 06 Sty 2010 17:32
    unitral
    Użytkownik obserwowany

    ma HR po otwarciu obudowy i zwarciu pewnych pinów - nie będę pisał których bo szkoda mi ludzi którzy potem uwalą nawi do końca.
    Zresztą na innych mądrych forach o HR dla 500 jest milion postów. Większość kończy się tym że nawi została już tylko ładnym przyciskiem do papieru...

    0
  • #10 06 Sty 2010 17:41
    Pontikos
    Poziom 38  

    Dokladnie (podanie stanu LO na ktorys read, jesli pamietam)- najpopularniejszym "lajtmotywem" z forow jest zwarcie legendarnej "dziewiatej nozki" (siodma pieczec, te sprawy.. ;))
    Malo kto jednak zadaje sobie trud nawet opisania o ktory uklad chodzi :) W najlepszym wypadku kosc pamieci przechodzi w tryb 'read only' :)

    Metoda ma jedna zalete - urzadzenia takie trafiaja pozniej na Allegro jako 'dawcy organow' ;/

    0