Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Avermedia AverTV Super 007 i brak dźwięku pod Windows 7

dystansownik 06 Jan 2010 13:00 5421 3
    dystansownik
    Level 1  
    Mam problem i z tego co udało mi się wygooglować nie tylko ja się z tym spotkałem. Mam Windowsa 7 w wersji RC 7100, wczoraj kupiłem kartę TV wymienioną w temacie, bo na stronie producenta znalazłem informację, że są do niej dostępne sterowniki pod 7 x64.

Wszystko ładnie, pięknie, karta wykryta bez problemu, ale w chwili uruchomienia aplikacji AverTV 6 (w Avermedia Center zresztą jest to samo) w ogóle nie mam dźwięku, tylko sam obraz.
    Kartę dźwiękową mam zintegrowaną (Realtek) z najnowszymi sterownikami. W innych aplikacjach z dźwiękiem nie ma najmniejszych problemów.

Aha po zabawie z mieszaniem sterownikami itp. jakimś cudem udało mi się w końcu uruchomić z dźwiękiem, ale po wyłączeniu kompa i włączeniu na drugi dzień, dźwięku znów nie było. :P
    fox700912
    Level 10  
    Problem wypisz wymaluj z moją kartą TV (PHILIPS SAA7134HL), też mam WIN 7 i kartę dzwiekową zintegrowaną (Realtek).
    Wczoraj udało mi się w końcu coś wykombinować, że głos był..... zadowolony byłem, że dałem radę, a tu dzisiaj lipa znowu bez dzwieku.

Ja mam karte na chipsecie PHILIPS SAA7134HL.

Czy poradził Pan sobie z tym problemem?
    franekm
    Level 11  
    Avermedia AverTV Super 007

Rozwiązanie znikającego dźwięku po restarcie W Windows 7x64.
    Przetestowane na koncie administratora.
    Kontrola zabezpieczeń UAC - zalecana przez system (jakiekolwiek manipulacje powodują problem)

Po instalacji programu AVerTV - najnowsza wersja ze strony producenta (6.018)

Należy zaznaczyć by ten program uruchamiał się w trybie administratora
    (prawoklik na ikonie programu / właściwości/ zgodność
    zaznaczyć : uruchom w trybie administratora)

Po tych ustawieniach dźwięk jest zawsze i nie są gubione żadne nastawy.
    W innych programach tj Windows Media Center; AVS TV BOX; ChrisTV karta działa bez żadnych problemów
    adamadi33
    Level 43  
    W Windows Media Center uruchom ta kartę tv i przeprowadź konfiguracje programu.Po konfiguracji program będzie pobierał aktualizacje do programu.Po zainstalowaniu aktualizacji i restarcie systemu powinno wszystko działać.