Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford mondeo 2.0l 16v 2000 rok pilne pytanie do znawców

maridym27 07 Sty 2010 21:20 1888 1
  • #1 07 Sty 2010 21:20
    maridym27
    Użytkownik obserwowany

    witam wszystkich.
    Ford mondeo kombi ghina 2000 rok 2.0l 16v. i wielki problem

    Brak wogóle wolnych obrotów reszta ok. odpala bez problemu ale z noga na gazie.po sprawdzeniu brak sterowania zaworem wolnych obrotów z kom.pin 83 napiecie plusowe na zaworze jest brak sterowania masa z kompa.stucznie jak podłacze zasilanie na zawor to autko chodzi normalnie .podłaczenie pod tester wyskakuja 3 błedy P0340,P0103,P1504 ale te błedy niemaja wpływu tak duzego na to ze silnik niema wogóle wolnych obrotow brak sterowania masy na zawor.czyzby komp padł.czy tez rozrzad przeskoczył bo rece mi juz opadaja.kable posprawdzane od czujnikow do kompa i jest wszystko OK.co moze byc powodem braku sterowania z kompa? moze juz sie ktos spotkał z takim objawem.a bład P0340 to czujnik położenia wałka rozrzadu ale czujnik jest ok i mysle własnie przez ten bład ze mogł rozrzad przeskoczyc np. o zabek ale czujnik ten i tak niedaje takich objawów jak go odłacze w innym fordzie poprostu silnik w tedy pływa ale ma obroty falujace.brak mi pomysłów moze jakies sugestie. serdeczne dzieki za pomoc....

    0 1
  • #2 08 Sty 2010 07:55
    maridym27
    Użytkownik obserwowany

    nikt niespotkał sie z podobnym problemem wyglada na komp.no ale nie sztuka zamowic czesc za kilka stówek chociaż uzywana. azeby to nic nie zmieniło i autko chodziło tak jak chodzi.moze ktos wie co odpowiadac moze jeszcze za sterowanie z kompa na pinie 83 czy to sterowanie jest moze bezposrednio z procka kompa.bo mi jak narazie brak pomysłów

    0