Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z płytką startową EVBar05

07 Sty 2010 22:18 749 2
  • Poziom 9  
    Witam,
    Mam problem z zestawem startowym firmy propox. Nie znalazłem rozwiązania mojego problemu(widnieje jeden postale nic nie pomogło). Problem jest następujący: Żaden z przykładowych programów nie chce działać na moim zestawie startowym. Np. program do obsługi LCD. Atmega jest na ustawieniach fabrycznych, podłączenie fizyczne wyświetlacza i procka za pomocą zwor na płytce,wgrywam program, wszystko niby ok,ale wyświetlacz pusty(kontrast ustawiony poprawnie). Próbowałem już wielu rzeczy ale nic nie pomaga. Moje programy wgrywają się ok, czyżby z programami testowymi był jakiś problem?? proszę o pomoc!!! Mój programator to ISP cable I (STK200)
  • Poziom 19  
    Napisałeś że Twoje programy się wgrywają ok - czy to znaczy że po wgraniu działają prawidłowo?
    Jeśli Tak jest to znaczy, że sprzęt jest dobry a problem tkwi w programach testowych. Wtedy najlepiej zapytać u źródła czyli w firmie Propox.
    No chyba że żaden program nie chce Ci działać. Sprecyzuj tę kwestię.
  • Poziom 9  
    Dokładnie tak. Moje programy działają poprawnie,ale do innych aplikacji chciałbym skorzystać z programów testowych. Od firmy niestety brak odzewu. Próbowałem wgrać 4 programy testowe bez skutku, podłączenie fizyczne poprawne

    Tutaj znajduje się opis płytki i programy przykładowe np LCD
    Link