Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki autoalarm do Punto II ??

Rojbert 15 Jul 2004 06:56 5501 5
    Rojbert
    Level 14  
    jaki polecacie autoalarm do zamontowania w PII, może ktoś ma jakieś schematy instalacji elektrycznej tego pojazdu bo ze slyszenia wiem ze sa tam male problemy z racji nowatorskich rozwiazan Fiata,
    Posiadam c.zamek, el. szyby z automatycznym zamykaniem po przekeceniu kluczyka.

Proszę o wskazówki
    w1m
    Level 14  
    Do Punto II można zamontować praktycznie każdy alarm (w tej chwili niepamiętam już jakie są kolory przweodów ważnych punktów w instalacji elektrycznej samochodu) dla wprawnego montażysty niepowinno być problemu z takimi udziwnieniami jak krańcówki dzwiowe w środku zamka itp.
    Powodzenia.
    nissei
    Level 12  
    polecam dog 10 wersja radiowa lub podczerwień
    posiada wyprowadzenia wszystkich opisanych przez ciebie mozliwości i może być sterowany z orginalnego pilota ale trzeba sprawdzić na stronie producenta www.dest.com.pl lub samo pl
    ja_fryta
    Level 19  
    Słyszełm że nieżle wypada super forteca. Ma ona sporo opcji za przystepną cenę. Ja w swoim samochodzie mam frodo bis2 też niezły alarmik no tańszy niż forteca. Kupno tych alarmów razem czujkamą ruchu i syreną powinno zamknąć sie w 200zł (jeżeli czujki są to odpada 50 zł). No oczywiście trzeba go jeszcze założyć. Jeżeli zrobisz to sam to zaoszczędzisz od 50 - 150zł (z takimi cenami się spotkałem za same założenie alarmu). Obydwa te alarmy są stosunkowo proste w montażu więc nie powinieneś mieć większych problemów z ich podłączeniem. Jeżeli jednak chcesz czegoś naprawde dobrego to jedź do salonu fiata. Byłem w ostatnio w iednym i pytałem się o alarm. Za 550 zł dobry alarm z montażem. Ale czy naprawde warto zakładać taki drogi alarm. Masz tu link do strony z alarmami : http://batex.hg.pl/autoalarmy.htm
    A co do tego schematu elektrycznego ja jak zkładałem u siebie też nie miałem. Praca przedłużyła mi się bo musiałem szukać odpowiednich przewodów ale w kończu udało się.
    dzan81
    Level 2  
    Chodzi mi o podłączenie tego alarmu ze zdjęcia który wstawiłem

Dodano po 1 [godziny] 18 [minuty]:

[quote="ultragraf"]Dołączam kopie stron z książki dealerskiej Fiata. Na rysunkach widać jak podpiąć alarm do instalacji.
    Podstawową rzeczą jest wyjęcie tablicy bezpieczników po wcześniejszym odłączeniu akumulatora. Zajmuję się montażem alarmów w salonie Fiata

Już jest wszystko si, elegancko i zajeb.... dzięki panu ultragraf :-)