Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Visual C++]Kompitalcja do NetFramework, Win32, natywny

Darom 11 Sty 2010 14:54 861 6
  • #1 11 Sty 2010 14:54
    Darom
    Specjalista elektryk

    Witam

    Mam pytanie.
    Jak już niejednokrotnie pisałem - posiadam doswiadczenie w tworzeniu programów zarówno w Delphi jaki i C++ Borlanda.

    Ostatnio przesiadłem się na C# i na środowisko VS-2008. Pytanie dotyczy jednak C++.

    Czy w środowisku VS kodując w C++ mogę utworzyć aplikację Win32 (albo Win64) a nie aplikację NET? Jak to zrobić?

    Jak utworzyć w VS aplikację natywną?

    pzdr
    -DAREK-

    0 6
  • #2 11 Sty 2010 15:43
    PanBo
    Poziom 16  

    Na wizardzie nowego projektu powinieneś mieć do wyboru Visual C++/Win32. Może nie zaznaczyłeś czegoś przy instalacji Visual studio, sprawdź w dodaj/usuń.

    0
  • #4 06 Mar 2010 10:38
    Darom
    Specjalista elektryk

    Witam ponownie

    Używając Borlanda C++ miałem do dyspozycji biblioteki VCL stanowiące jakby gotowe "wrappers" funkcji sytemowych.

    W przypadku C# (VS2008) sprawa jest jasna. Sam język i biblioteki mi się bardzo podobają. Napisałem już 3 proste programy i pięknie działają.
    Niestety mam zamówienie na program, który nie będzie uzależnony od NET Framework. Muszę więc wrócić do C++. W związku z tym mam pytanie - czy używając VS2008 mam jaką alternatywę w stosunku do MFC?

    pzdr
    -DAREK-

    0
  • Pomocny post
    #5 06 Mar 2010 22:56
    PanBo
    Poziom 16  

    Alternatywą może być np Qt. Zależy co konkretnie potrzebujesz.

    0
  • #6 07 Mar 2010 13:32
    Darom
    Specjalista elektryk

    A Qt też jest pod Windows i może być używana w VS2008?

    0