bigos66 wrote:Rado2010 czy ty masz taki sam palnik jak ja z chin. U mnie jest układ prosty. Sprężone powietrze bezpośrednio do dyszy (ok przez regulator od pistoletu lakierniczego), palnik zasysa olej z garnka, który podgrzewam do 90°C. Na razie taka prowizorka, do sprawdzenie czy działa. Ostatnio dorobiłem nowe drzwiczki do pieca z otworem i zamontowałem też podgrzewacz przepływowy delonghi, ale nic to nie pomogło. Dalej muszę pierwszy raz odpalać palnikiem gazowym. Jak wrócę do domu na weekend to przefiltruję olej może delikatnie zatyka dyszę. A dyszę mam 1mm, wcześniej miałem 0,5 to wcale nie ruszał.
Do czego używasz pompy. Olej jest zasysany podciśnieniem.
Kolega Rado ma palnik, w dodatku ciśnieniowy...
To co pokazałeś na filmiku ciężko nazwać palnikiem. Ja tam widzę tylko dysze z adapterem i zawirem i kawałek lufy. Nikt tu wsumie nie wie co tam jeszcze masz i jak to działa... Ale patrząc na ten zawir na początku lufy i brak wentylatora to wsumie raczej nie palnik tylko jakąś prowizorka. Palnik składa się z korpusu, wentylatora, lufy, sterownika, czujki plomienia i kilku innych elementów...