Nie byłem tylko na stacji ja mam 2,7m i oś jest cofnięta o 6cm a koła o jakieś 15cm.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therematrixml wrote:Wszyscy zwracacie uwagę na wagę, więc czemu nie aluminiowa rama i podłoga. Wszystko ładnie można pospawać i skręcić na śruby jeśli chce ktoś być pewniejszy.
Jeśli moja wiedza jest nie stosowna, proszę o argumenty.
roy_ wrote:Z przodu dałem blachę 5mm i myślę ze jest ok .Natomiast z tyłu mocowanie wygląda nieco inaczej niż z przodu...
Może dołożyć jeszcze jedna poprzeczkę i do niej przykręcić mocowanie .
roy_ wrote:Może ktoś robił z takiej osi przyczepę i ma jakiś patent
djbully wrote:nie jeżdzę powoli
bearq wrote:Mam przyczepkę z drugiej reki w której oś jest na środku i przy załadowaniu piachem na równo z burtami rwie tył samochodu do góry, po dwóch takich kursach (6km) pokrzywiło dyszel i zaczep!
Jacdiag wrote:Rzadko który zaczep obliczany na 750 kg wytrzyma ponad 2 x więcej
bearq wrote:Takie efekty powstają po złym rozmieszczeniu ładunkuPodrywanie tyłu samochodu jest niedopuszczalne a takie efekty mamy przy osi albo po środku albo przesuniętej do przodu,
PoRD wrote:Art. 61
1. Ładunek nie może powodować przekroczenia dopuszczalnej masy całkowitej lub dopuszczalnej ładowności pojazdu.
2. Ładunek na pojeździe umieszcza się w taki sposób, aby:
1) nie powodował przekroczenia dopuszczalnych nacisków osi pojazdu na drogę;
2) nie naruszał stateczności pojazdu;
3) nie utrudniał kierowania pojazdem;
4) nie ograniczał widoczności drogi lub nie zasłaniał świateł, urządzeń sygnalizacyjnych, tablic rejestracyjnych lub innych tablic albo znaków, w które pojazd jest wyposażony.
bearq wrote:Grabkami, ale przypuszczam, że chodzi o stabilne rozmieszczenie, co wymaga przepisjak rozmieścić równomiernie materiał sypki
Quote:3. Ładunek umieszczony na pojeździe powinien być zabezpieczony przed zmianą położenia lub wywoływaniem nadmiernego hałasu. Nie może on mieć odrażającego wyglądu lub wydzielać odrażającej woni.