Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Uno 1996r. i ucięte kawałki kabli z kostką ISO

mateusz666... 14 Sty 2010 20:26 1873 8
  • #1 14 Sty 2010 20:26
    mateusz666...
    Poziom 9  

    Witam Drogich Forumowiczów.

    Mam pewien problem, więc zwracam się do Was, ponieważ elektronika jest waszą pasją a ja jestem laikiem w tej materii.
    Mój problem polega na tym, że mam Fiata Uno 1996 r 1.4 i.e, którego kupiłem kilka lat temu, lecz dopiero teraz naszło mnie na założenie radia. Wszystko byłoby dość proste, gdyby nie fakt, że poprzedni właściciel samochodu uciął kawałek kabli z kostką ISO Sad .
    Kompletnie nie wiem co z tym fantem począć, a nie chce nic robić na chybił trafił, bo szkoda gaśnicy używać :)

    Pozdrawiam, i bardzo liczę na waszą pomoc! :)

    Mateusz

    0 8
  • Pomocny post
    #2 14 Sty 2010 20:36
    199693
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 14 Sty 2010 20:40
    mateusz666...
    Poziom 9  

    hmm... jest nadzieja jednak :)... dzisiaj jest już zbyt ciemno, ale jutro podeśle zdjęcie kabli. Myślę, że spróbuje sam dać rade na początek, ale bardzo dziękuje za Twoją pomoc. Mogę mieć tylko do Ciebie prośbę, abyś jutro tutaj zajrzał.

    Pozdrawiam.

    0
  • #4 15 Sty 2010 21:19
    mateusz666...
    Poziom 9  

    Radio sprawdzone, już działa, tylko mam teraz problem z podświetlaniem, mianowicie nie działa ono. Kabel pomarańczowy który odpowiada za podświetlanie jest dobrze podłączony. Wiecie czego to może być przyczyna.??

    Pozdrawiam

    0
  • #5 15 Sty 2010 21:27
    irek19
    Poziom 33  

    Jeśli dobrze podłączyłeś to stawiam na spalone żaróweczki, tylko podaj jaki to model.

    0
  • #6 15 Sty 2010 22:09
    mateusz666...
    Poziom 9  

    To jest fabryczne radio z VW, dokładnie Alpha. Takie jak to: https://obrazki.elektroda.pl/53_1220804921.jpg

    Dodano po 27 [minuty]:

    Dodam jeszcze, że nie świeci się ani wyświetlacz, ani podświetlanie przycisków. Komunikaty na wyświetlaczu natomiast wyświetlają się.

    0
  • #7 15 Sty 2010 22:27
    irek19
    Poziom 33  

    To może coś żle podłączyłeś.

    0
  • #8 15 Sty 2010 23:59
    199693
    Użytkownik usunął konto  
  • #9 16 Sty 2010 20:47
    roman08
    Poziom 16  

    Witam. Po co kolego karol tyle pisania. Z tego co napisałeś to ciężko zrozumieć co i jak podłączyć. Podświetlanie jest w kostce ISO. Drugi pin od prawej- ( ostatni rząd) strony, patrząc od tyłu radia.

    0