Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka whirpool AWT 5088/4, zatrzymuje sie

Marianos76 15 Jan 2010 08:55 2920 2
    Marianos76
    Level 8  
    Witam.
    Jestem posiadaczem w/w pralki. Problem jest tego typu że przed wirowaniem pralka staje za każdym razem w tym samym miejscu. Po wyłączeniu i włączeniu obróci dwa razy bębnem i dalej stoi. Żeby ruszyła trzeba przekręcić programator troszkę do przodu i wtedy kontynuuje pranie do końca. Czyściłem już komorę hydrostatu. Po wyczyszczeniu i dmuchnięciu w wężyk (słychać jak hydrostat się załącza) pralka zrobiła dwa prania bez zatrzymywania, następnie problem powrócił. Ponownie dmuchnąłem w wężyk i znów zrobiła dwa prania dobrze i teraz znowu staje. Moje pytanie jest następujące czy winny jest hydrostat i czy jest możliwość rozebrać go i naprawić. Jak nie to proszę o rady co może być przyczyną usterki. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    waldek259
    Level 20  
    Jak się zatrzymuje i nie wypompuje wody to pompka do wymiany.

Dodano po 2 [minuty]:

Jak pobiera wodę i odłącza pobieranie to hydrostat dobry.Rozebrać się da ,ale za dużo tam nie ma do zrobienia.
    Marianos76
    Level 8  
    Wodę pobiera i wypuszcza, a staje cały czas w tym samym miejscu przed wirowaniem.

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

To znaczy jak program staje na wirowaniu to wody nie wypompowuje dopiero po przestawieniu programatora na koniec programu wypompowuje wodę więc chyba pompka jest dobra. Proszę o radę czy mam rację czy może się mylę?