Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

loewe profil 3563 100 Hz chassis Q4000

Stanisław2003 16 Jul 2004 23:23 1406 7
  • #1
    Stanisław2003
    Level 28  
    Brak koloru i synchro V.Czy może to uszkodzenie być spowodowane samoczynnym rozprogramowaniem sie pamięci ?.Jeżeli nie to który scalak odpowiada za V i kolor? (nie mam niestety schematu do tego chasis)
  • #2
    skorbi
    Level 27  
    Witam.Proszę sprawdzić,czy nie jest ustawiony NTSC 3,58MHz [ w menu programowania ].Pozdrawiam.SKORBI.
  • #4
    domint
    Level 25  
    Bardzo dobry link, dziekuję bo mam Q4140 do użytku domowego. Kol. Stanisławie, to Twoje Lowe jest może z polskim menu bo w moim brakuje ojczystego i chętnie skorzystałbym z eproma. Jeżeli interesuje Cię jakiś pomiar na działającym odbiorniku to przyślij wiadomość na pw.
    Miałem taki przypadek gdy pobawiłem się trybem serwisowym. Opis trybu który posiadam niezupełnie odpowiada rzeczywistości i przestawiałem bit który miał odpowiadać za tryb pracy procesora dzwięku a straciłem syncho V. Był problem bo nic nie mogłem zobaczyć na ekranie w trybie serwisowym.Uratowało mnie odliczanie nacisnięć pilota aby trafić na odpowiednią opcję.
  • #5
    Stanisław2003
    Level 28  
    Dziękuję za schemat.Jakie ma języki menu i jak poszło dopiero w poniedziałek będę mógł przekazać
  • #6
    Stanisław2003
    Level 28  
    Chciałem odczytać eproma 27c010 ale niestety nie udało mi się-wygląda jakby był pusty lub zabezpieczony przed odczytem-dość dziwny przypadek jeżeli chodzi o tego rodzaju eprom.Nie mam pewności czy można go programowo zabezpieczyć przed odczytem ale wygląda,że tak.
  • #7
    domint
    Level 25  
    Myślę jednak, że to problem sprzętowy. W moim L. jest AT27C080 i UFP z Epsilona go czyta(jeszcze nie wiem czy porawnie). Wydobyłem również zawarość eeproma 24C32 i przesyłam go na pw.
  • #8
    Stanisław2003
    Level 28  
    U mnie problem sprzętowy odpada bo sprawdziłem kilka innych układów tego samego typu i wszystko szło bez problemów.Programator Labtool48.