Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Technics SA-EH 500 - przestał grać subwoofer.

miro27 17 Lip 2004 12:13 2363 8
  • #1 17 Lip 2004 12:13
    miro27
    Poziom 9  

    Witam
    Jest sobie wieża Technicsa 500, stereo + sabwoofer i ten właśnie sabwoofer przestał grać. wzmacniacz jest na końcówce mocy RSN308m24 czy zasilanie sabwofera jest też z tego RSN-a czy ma jakąś osobną końcówke mocy, dodam że głośniki grają dalej bez zarzutu. Czy jest jakeś_inne rozwiązanie niż wymiana RSN-a.

    Dzięki za info
    Pozdrawiam

    0 8
  • #2 17 Lip 2004 15:40
    miro27
    Poziom 9  

    Są tam przy tym RSN-ie jeszcze takie 2 pary układów D2374 i B1548 co to może być ??

    0
  • #3 19 Lip 2004 09:55
    tik_tak
    Poziom 36  

    Nie podałeś całej nazwy modelu!Czy to jest SA-EH500?Ta wieża nie ma żadnego subwoofera jest tylko para kolumn trójdrożnych.Czy więc masz aktywny subwoofer podłączony pod nią czy też chodzi Ci o niegrające w kolumnach głośniki subniskotonowe(woofery).Te dwa elementy które wymieniłeś z nazwy to tranzystory z układu stabilizacji.

    0
  • #4 19 Lip 2004 19:43
    proper
    Poziom 10  

    Witam dokładnie, to jest TECHNICS SA-EH 500 i przestały grać woofery w kolumnach, jeśli możesz pomóc to odpisz z góry dzięki.

    0
  • #5 20 Lip 2004 10:06
    tik_tak
    Poziom 36  

    Woofery są łączone w szereg więc wpierw sprawdź czy oba głośniki są sprawne.Jeśli woofer w kolumnie ma przerwę to oczywiście grać nie będą oba.Wystarczy podłączyć pod gniazda wysokotonowe wzmacniacza(złącze wooferów kolumny podłączyć pod gniazda wyjściowe wysokotonowe ).

    0
  • #6 20 Lip 2004 21:41
    proper
    Poziom 10  

    wielkie dzięki, poprawiłem wejście w jednej kolumnie i wszystko zaczęło elegancko grać, nie wpadłem na to szeregowe podłonczenie tych wooferów, pozrowionka i dzięki.

    0
  • #7 22 Wrz 2004 20:24
    knocon
    Poziom 14  

    witam!mam podobne uszkodzenie jak opisuje miro27! wieza to segment wzmacniacza TECHNICS SA EH 500!wzmacniacz zrobiony na RSN 308m24!(osobno wyjscie wysokich i srednich a osobno basu!)wieza trafiła do mnie ze spaloną koncówką którą wymieniłem!NIESTETY teraz grają tylko obydwa wysokie i srednie a basu nie ma wogóle!kolumny podłączyłem oryginalne!!! czy ktos mooze miał taką usterke????? a moze schemacik gdzies jest???POZDRAWIAM!!!

    0
  • #9 10 Lip 2005 15:39
    knocon
    Poziom 14  

    Usterka juz usunieta!Dziekuje za zainteresowanie!POZDRAWIAM!!!

    0