Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Liebherr Comfort - czy da się wymienić uszczelkę?

musculus 16 Jan 2010 11:12 7016 1
    musculus
    Level 17  
    Witam,

Mam lodówkę Liebherr Comfort (model to KSDS 300 lub KSDS 2732 - na tabliczce są oba oznaczenia. Poza tym jest podany numer serwisowy - 9966803-01).

Po latach uszkodziła się uszczelka drzwi. Serwisant powiedział, że nie da się uszczelki wymienić - trzeba zmieniać całe drzwi. Poradził tylko żeby spróbować naprawić uszkodzenie silikonem.

Chciałem zapytać: czy naprawdę nie da się jakoś tej uszczelki zmienić? Może jest jakiś patent umożliwiający np. założenie uszczelki od innego typu lodówki? A może ktoś ma jakiś inny pomysł na naprawę tego typu uszkodzenie?

A jeśli to rzeczywiście niemożliwe - to czy warto wymieniać drzwi? Jaki to jest koszt? Da się je gdzieś tanio dostać? Trochę się zraziłem do Liebherra. Jeśli wymiana drzwi to znaczny koszt to wolałbym kupić nową lodówkę od innego producenta niż kupować nowe drzwi od Liebherra... Nie uśmiecha mi się dofinansowywać firmy która przy drobnych uszkodzeniach naciąga klientów na nieuzasadnione znaczne wydatki.

Ale na razie wolałbym się popytać tutaj, na forum. Może jednak ktoś ma jakiś patent na wymianę samej uszczelki? A może ktoś mógłby mi polecić serwis z okolic Bytomia, który taką naprawę mógłby wykonać?
    jacekdg
    Level 2  
    Witam!

Mam identyczny problem z tym typem lodówki. Uszczelka pękła przy samym pasku magnetycznym. Tymczasowo uszkodzenie załatałem wzmocnioną taśmą naprawczą - ale taka prowizorka nie rozwiązuje problemu - w każdej chwili może pęknąć następny odcinek...

Przyłączam się do prośby użytkownika musculus o pomocne informacje odnośnie możliwości zakupu i wymiany uszczelki.
    Znalazłem w necie kilka ofert uszczelek do sprzętu Liebherr, niestety brak informacji do jakich modeli one pasują - jest tylko numer katalogowy.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów dysponuje katalogiem części zamiennych Liebherr i zechciałby nam pomóc???