Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Maly problem z centralnym zamkiem w Lagunie 95r

krzeslo1988 16 Jan 2010 18:45 1595 3
    krzeslo1988
    Level 9  
    Witam,
    Kupilem centralke sterujaca. Zamontowalem ja. Wszystko dziala tylko mam 3 drobne problemy:
    1. W zestawie byly 2 piloty, jeden nie dziala - wina wbudowana czy to dziala na jakiejs zasadzie albo jeden albo drugi?
    2. Jak zamkne auto i siedze w srodku, wlacze swiatla nastepnie je wylacze to mi sie wszystkie drzwi otwieraja... Dlaczego? Z kablami od swiatel nie bylo nic robione...
    3. Jak podlaczyc centralke do kierunkowskazow ? Z centralki jest jeden kabel (chyba brazowy, nie pamietam juz) a jak chce sie podpiac pod kierunkowskazy do kabli przy awaryjnym przycisku to tam ida osobno 2 kable (prawy i lewy). I szlo by poprostu zrobic podpinke, kabelkiem zlaczyc oba i poprowadzic do centralki, ale przeciez skoro one sa osobno to musi byc jakis powod...

Prosze o wypowiedzi
    Pozdrawiam
    milejow
    Level 43  
    Zamiast pod masę, podpiąłeś się pod pozycję w wiązce przycisku-to odp.na problem z zamkiem po włączeniu świateł(włącz pozycję i sprawdź czy zamek działa z pilota). Przewód na kierunki rozdziela się diodami 6A i dopiero podpina pod lewy i prawy kierunek osobno. Pilota niedziałajacego trzeba dopisać do centralki(jesli jest w instrukcji procedura) albo do sprzedawcy z reklamacja
    krzeslo1988
    Level 9  
    Moglbys cos wiecej napisac, jakies szczegoly? W sumie doszedlem do tego ze w Lagunie niebieski kabelek byl masa bo jak mierzylem miernikiem to przy naciskaniu przycisku nie pojawiala sie napiecie... Wydawalo mi sie ze skoro grzebie przy przysisku od awaryjnych swiatel to to nie ma nic wspolnego ze swiatlami mijania... Jestes w stanie powiedziec mi, ktory to ten dobry kabel ?
    I czy moglbys napisac cos wiecej o tych kierunkowskazach? Jak to zrobic bo nie ukrywam zabardzo nie wiem o co chodzi.
    saabik74
    Level 10  
    Witam. Straszne rzeczy-takie moje powiedzenie. Jeżeli połączysz przewody kierunków-lewej i prawej strony to zrobią Ci się awaryjne.Odseparowac musisz strony stosując 2 diody prostownicze,z zapasem 5 Amperowe. Niebieski kabelek raczej nie jest masą,a podswietleniem włącznika po włączeniu pozycyjnych. Padam troche,jak nie dałeś rady to napisz,bo może już sobie poradziłeś przez te 2 tygodnie. Pozdr.