Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sony Bravia i dekoder ,,N,,podłączenie

J23-LUB 17 Jan 2010 18:29 8316 6
    J23-LUB
    Level 13  
    jak wyżej ,kupiłem sony bravia KLD 32S5600 i mam dekoder ,,N,, i dekoder nie chce się przestawić w format 1080 przez przycisk RES żeby odbierać przez złącze HDMI.Dodam że talerz mam z Polsatu konwekter z 4 wyjściami na kable ant.(3 podpięte)Na ekranie aktywacyjnym ustawienia satelity są;siła 92-95% jakość 100%.Do TV podłączyłem kabel HDMI i złącze typu Euro i tylko przez to działa.Kabel HDMI mam typu,,24K Gold plated 1.8 m,,Nie wiem co jest grane jutro dam dekoder do sprawdzenia czy w servisie będzie działał przycisk RES.TV podłączałem ze schematu w książce i instrukcji z neta.Pomóżcie co jest nie tak.
    J23-LUB
    Level 13  
    zorbek wrote:
    Podłącz bez euro złacza
    tak też robiłem i nic tylko przez euro działa a nie złącze HD
    EKG
    Level 14  
    Witam. Trafiają się kiepskie te kable i może tylko wystarczy nowy, aby było wszystko dobrze.
    noespa
    Level 13  
    Dokładnie tak jak kolega powyżej pisze. Spróbuj z innym kablem (najlepiej inny model/producent). Też miałem taki problem i wymiana kabla pomogła.
    hojlo1
    Level 35  
    Tylko kabel HDMI :
    - tv do prądu i ustawić na to wejście HDMI
    - teraz dopiero dekoder do prądu (potrafią tak się dogadać czasami, później już będzie ok, bo dekoder sobie to zapisze...)

Ps - masz jakieś info na ekranie w sprawie HDMI (HDCP) ?
    (może faktycznie wina kabla)
    J23-LUB
    Level 13  
    Sprawa się rozwiązała,podłączenie tak jak pisze hojlo1 pomogło sprawdzałem w servisie i działa.Teraz mam tak podłączone w domu i super obraz.Temat zamykam.