Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

GRAPHIC EQUAIZER BOOSTER aroso-GTX 300 jak podłączyc

pieczara11 17 Jan 2010 21:10 2494 17
    pieczara11
    Level 10  
    Witam mam problem z podłączeniem equalizera aroso-GTX 300 tzn. Jest na odwrocie nalepka z schematem ale nie wiem jak go rozczytac może wie ktoś jak to rozczytac i podłączyc.W załączniku fotografia tego tego schematu pozdrawiam
    pieczara11
    Level 10  
    głośniki to wiem jak podłączyc tylko nie wiem jak sobie poradzic z tym schematem po lewej stronie tzn.a dokładniej z przewodem "BLAU i GRAU" . nie wiem gdzie je podłaczyc
    wit007
    Level 24  
    Chcesz żeby ktoś Ci pomógł, a ustawiłeś punkty za ściągnięcie zdjęcia??
    pieczara11
    Level 10  
    Tak już ustawiłem.
    wit007
    Level 24  
    No to boję się, że nie będzie chętnych do pomocy dopóki tego nie zmienisz.
    Anonymous
    Anonymous  
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Oczekujesz pomocy, a za pobranie obrazka, który ma w tym pomóc, żądasz sobie dwóch punktów? Tu już nie chodzi o te punkty, ale o twój tupet. Zabawny jesteś...
    pieczara11
    Level 10  
    Ale robicie zamieszanie o te punkty.Powoli to sie bedzie robic to forum jak NASZA KLASA im wiecej zjanomych tym jest się bardziej fajnym a tu bedzie tak samo tylko z punktami im wiecej tym sie bedzie bardziej fajnym a nie po to zeby komuś pomóc .I kto ma tu tupet?
    wit007
    Level 24  
    Za świeży jesteś tutaj żeby to ocenić. Nie chodzi o 2 punkty (Błażej jak zauważyłeś ma ich troszkę więcej), ale o zasady.

PS. Elektroda istnieje "trochę" dłużej niż n-k.
    Anonymous
    Anonymous  
    rnb_bolii
    Level 39  
    Witam. Dokładnie, końcówka mocy radia zacznie się nagrzewać przez wspólną masę. A osobny minus na radiu, a i osobny dla jednego i drugiego kanału.
    pieczara11
    Level 10  
    A jak sprawdzic czy koncówka jest w układzie mostkowym ?
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Widać po sposobie podłączenia głośników. W mostkowym każde wyjście jest separowane, nie ma żadnych punktów wspólnych. Ani połączenia z masą. Dodatkowo można zmierzyć napięcie na wyjściach końcówki. Prawidłowa wartość napięcia na wyjściu względem masy przy braku sygnału audio powinno wynosić około połowy napięcia zasilania.
    A tak poza tym, to nie podłączałbym tego pod żadne nowoczesne radio, gdzie każde wyjście głośnikowe jest osobno. po sposobie podłączenia widać, że to jakiś zabytek.
    pieczara11
    Level 10  
    Czyli wnioskuje że nie ma sesu tego montowac z tego powodu że nie podniesie mi to mocy wyjściowej ani jakości dzwieku TAK?
    Anonymous
    Anonymous  
    pieczara11
    Level 10  
    poza tym w radiu w którym jest kolektor EQ7 i system DSO tym bardziej nie ma sesu tak bo tak czy inaczej z tego radia bedzie leprzy dzwiek niż z tego kolektora tak?
    Anonymous
    Anonymous  
    pieczara11
    Level 10  
    Rozumiem wiec nie będę go podpinał.Dziękuje za pomoc i wszystkie podpowiedzi uważam temat za zamknięty pozdrawiam