Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Świecące kontrolki na liczniku po wyłączeniu zapłonu Audi A6

17 Sty 2010 21:58 4594 5
  • Poziom 12  
    Witam. Mam nietypowy problem w moim audi A6 C4 w silniku 2.6 V . Od Kilku Minut nie mogę poradzić sobie z moja Audi. Po wyłączeniu zapłonu Kontrolki się palą normalnie jakby zapłon był włączony tzn świecą słabiej, podświetlenie konsoli świeci, zaczyna pikać coś w środku tak jakby zuzyte klocki i pikanie w głośnikach. Nigdy czegoś takiego nie było. Zacząłem wypinać bezpieczniki. Po wypięciu bezpiecznika od abs nic nie świeci. Co może robić zwarcie? nawet problem z odpaleniem miałem i alarm nie chciał zamknąć drzwi. Włożyłem bezpiecznik i przejechałem kilka metrów i abs działa. lecz po wyłączeniu zapłonu choinka na konsoli. :( Obecnie jeżdzę na wyjętym bezpieczniku bez abs. Boje się że auto stanie w płomieniach
  • Poziom 12  
    Następny objaw. Vag nic nie wykrywa. Po włączeniu silnika jest błąd komunikacji interfejsu z laptopem - idzie jakies napięcie i glupieje vag. Pompe abs-u wypiąłem i wyczyscilem styki. Po tym zabiegu vag wywala błąd przekażnika abs. Wypiąłem wtyczke abs lecz nadal vag nie komunikuje się na włączonym silniku, gdzie przedtem robiłem to bez problemu
  • Poziom 24  
    Możesz mieć zwarcie w kablach do ABS, prawdopodobnie 30 zwarte z 15 i dlatego po wyłączeniu zapłonu napięcie wraca do instrumentów.
  • Poziom 13  
    spr jak jest cos zawilgocone to są przepięci i prod płynie przez inne odbiorniki wyjmij licznik i go spr potem skrzynke z bezpiecznikami tą pod maską też nawet ecu moim zdaniem to może być nawet masa - spr ją koniecznie .
    jak bys miał zwarcie to bezpiecznik by wywaliło
  • Poziom 12  
    Diagnoza to spalona pompa ABS-u. Przyczyna - wilgoć na wtyczce przy pompie. Ale co mnie niepokoi to że po wypięciu wtyczki i odpaleniu auta wywala sterowniki vaga na komputerze(kabel usb). Czyli coś nie tak jeszcze. Na wyłączonym zapłonie moduł abs wykrywa vag i normalnie się łączy. Pompe abs-u zakupiłem i czekam na paczke. Ale chyba wpięcie nowej za dużo może nie pomóc jeżeli chodzi o komunikacje Vaga. Dodam że podłączałem oryginalnego Vaga z aktualnym oprogramowaniem.
  • Poziom 12  
    Witam. Problem jak narazie ustał. Wyczyściłem wszystkie styki przy pompie abs i jak narazie odpukać jest git. pozdrawiam