Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

UST PRO II nie widzi telefonow

siudziu 19 Jan 2010 10:35 2197 14
    siudziu
    Level 27  
    Mam UST PRO II box nie widzi nie ktorych telfonow np. z400 lub F330 czasem np. przy C3050 wykrywa telefon aktywuje tryb testowy pokazuje unloking mobile i stoi 30 minut i nic sie nie dzieje :( czy ktos ma jakis pomysl jak to rozwiazac :) reinstal programu nic nie dal

P.S. Jak podłacze co kolwiek do portu USB mam komunikat przekroczono zasilanie koncentratora usb lub cos w tym stylu
    drakula1235
    Level 15  
    mam te same problemy avilli tez mi nie wykrywa i innych telefonow
    sinyvfr
    Level 21  
    Zeby sciagnac locka ze samsung c3050 trzeba najpierw go flashnac a pozniej unlock, mialem podobny problem ze program wisial mi na simlocku,dopiero po flashu poszlo bez problemu, jezeli chodzi o Z400 to ns pro bardzo dobrze sobie radzi (lepiej niz ust)
    pozdrawiam
    siudziu
    Level 27  
    simlocki z c3050 poki co robie HWK i dziala bez problemu niestey to z400 nie mam kabla :( zreszta wszytkie 3G Qualcomy sa z nimi problemy
    sinyvfr
    Level 21  
    Jak masz dostep do ns pro to pojdzie bez problemu.
    wigru
    Level 16  
    Hej,

kolego siudziu

Jeśli masz komunikat, że przekroczono zasilanie lub skok napięcia na porcie koncentratora to stawiam na gniazdo systemowe do wymiany.

UST to mój ulubiony box, nad którym można stracić nerwy. Jak już działa to robi co ma zrobić. Trochę denerwujące jest to, że trzeba się przełączać na angielski w panelu sterowania no ale on już tak ma. Po dobrej konfiguracji portów COM idą wszystkie Samsungi jakie obsługuje.

Do zrobienia Z400 musisz mieć go zainstalowany jako modem i musi być ustawiony modem na porcie COM poniżej nr 16. Jeśli jest zainstalowany i dalej są problemy z połączeniem pokręć w ustawieniach portu regulacją czasu ms - przynajmniej u mnie to pomagało.
    Brzymeq
    Level 32  
    siudziu wrote:
    Mam UST PRO II box nie widzi nie ktorych telfonow np. z400 lub F330 czasem np. przy C3050 wykrywa telefon aktywuje tryb testowy pokazuje unloking mobile i stoi 30 minut i nic sie nie dzieje :( czy ktos ma jakis pomysl jak to rozwiazac :) reinstal programu nic nie dal

P.S. Jak podłacze co kolwiek do portu USB mam komunikat przekroczono zasilanie koncentratora usb lub cos w tym stylu

Z400 to trzeba podłączyć włączonego bez sim, kabel v804 RJ i USB, zainstalowac stery jak zapyta i idzie od strzała, trzyba tylko odznaczyć to "nowe TAT", w menagerze urządzeń zmieniasz mu port COM tak jak wyżej kolega pisał, i musi działać.

z C3050 już nie pamiętam ale też chyba włączonego sie podłącza samo RJ, zrobiłem z 5 sztuk z żadną nie było problemów, żle podłączona stoi długo. Każdy model potrzebuje żeby inaczej go podłączyć ;)
    arczi114
    Level 28  
    Kole3go -siudziu- C3050 robisz Ust poprzez flesha odblokowującego , inaczej go nie ruszysz..Ust robi je od strzała..:D
    pacholik

Level 21  
    arczi114 wrote:
    Kole3go -siudziu- C3050 robisz Ust poprzez flesha odblokowującego , inaczej go nie ruszysz..Ust robi je od strzała..:D

Chyba Ns pro robi od strzała ;)
    siudziu
    Level 27  
    Z400 oczywiscie wykrywa mi jako modem port rozniez zmienilem na ponizej 9 i problem jest dalej zastanawia mnie to bardzo bo w drugim punkcie chlopaki maja ten sam sprzet i tam tego problemu nie ma a co do c3050 to chyba jednak rzeczywiscie zalezy od flasha jak wgralem mu inny soft to sie nie wieszal nie wiem czy simlock byl czy nie bo juz wczesniej zdjalem go HWK ktory moim zdaniem robi bezpieczniej te c3050 czyli kwestia szczescie niektore ida inne trzeba patchowac a jeden przypadek mial kolega z drugiego punktu ze mu uwalilo telefon i musial naprawiac jako model E215
    drakula1235
    Level 15  
    w ust pro II jaki kabel używacie do s5230??
    siudziu
    Level 27  
    ja mam kabel E210 (RJ45 + USB) z multi-comu i dziala bezblednie

a wracajac do watku glownego czy ktos wie czemu UST nie wykrywa mi telefonow UMTS ?