Witam ponownie.
Tak na marginesie co do serwisantów od firmy IMMERGAS to muszę stwierdzić, że w mojej okolicy czyli Legionowo , Warszawa Białołęka to jest totalne dno, serwisanci to nadęte d..ki , które nic nie doradzą, nic od siebie nie powiedzą , czepiają się rzeczy które ich nie dotyczą, i biorę za to chorendalne pieniądze. Ta cała sytuacja jest chora. Tu przytoczę słowa mojego "wspaniałego" serwisanta
" jeżeli umie Pan czytać ,to zamiast oglądać TV proponuję pocztyać instrukcję "
Krew się gotuje, i gdyby nie to że jestem cywilizowanym człowiekiem to bym wziął kij bejsbolowy i pier... w ten pusty łeb to aż by zahuczało. Dlatego wielu ludzi szuka w sieci informacji i sami coś próbują zrobić. Więc Panowie serwisanci z innych firm nie dyskutujcie na temat swoich kolegów z IMMERGAS-u bo to Was nie dotyczy. Jeżeli chcecie pomóc to miło z Waszej strony , jeżeli nie to proszę o ciszę.Jeżeli natomiast jesteście też serwisantami w/w firmy to powinniście się wstydzić za Waszych kolegów, albo ich wyeliminować z rynku.
Tu przytoczę koszty ( IX 2008 )uruchomienia
1. uruchomienie pieca - 0 zł ( ustawienia i tak sobie trzeba zrobić samemu, pomijając te które są obwarowane kodem, bo te zostają bez zmian - czyli takie jakie fabryka ustawiła) czas uruchomienia 20 min. z czego 10 min. to czepianie się do komina, karty gwarancyjnej i pieczątek firmy montującej.
2. dojazd do klienta ( 8 km. ) 150 zł tj. około 18,75 za km. - masakra
3. w czasie wizyty zginął odpowietrznik, co to niby IMMERGAS nie dołączył do pieca- nie wieżę. Jak bym chciał kupić to pewnie 50 zł musiałbym zapłacić.
Olałem , zadzwoniłem do sklepu i mi przysłali, zapłaciłem 5 zł.
serwis roczny
1. od 250 do 350 zł
2. dojazd 150 zł
3. jak coś się zes..a to wymiana - dodatkowe koszty
Firma IMMERGAS gwarantuje że przez 5 lat nic się nie stanie. Więc po co serwis roczny , a po to żeby przedłużyć gwarancję o dodatkowy rok , i nabić kasę serwisantom obibokom. Przeczyścić filtry i ogólny przegląd potrafi zrobić każdy serwisant od piecyków gazowych i za mniejszą kasę.
P.S. Jeżeli ktoś ma namiar na forum , lub szersze info na temat tych piecków proszę na priv. Pozdrawiam.
A kodu jak nie miałem tak nie mam.
MASAKRA