Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z głośnikami creative t6100 5.1

damianck1991 19 Sty 2010 21:54 2027 4
  • #1 19 Sty 2010 21:54
    damianck1991
    Poziom 2  

    Witam.Kupiłem ostatnio głośniki creative t6100 5.1 i nie działa mi centralny głośnik. W czym tkwi problem ? Próbowałem juz różnych sterowników i nie mam pojęcia o co chodzi. Karta muzyczna to sound blaster 0100. Prosze o pomoc albo o jakies konkretne sterowniki.

  • #2 20 Sty 2010 09:15
    biker_xc
    Poziom 13  

    1. podłącz głośnik centralny pod dowolne inne wyjście w subwooferze i zobacz czy wydobywa się z niego jakikolwiek dźwięk. Jeśli tak to głośnik i kabel łączacy go jest sprawny.
    2. podłącz głośnik centralny w wyjście głośnika centralnego na subwooferze, natomiast minijacka od głośnika centralnego wepnij w gniazdo głośników przednich karty dźwiękowej.
    Jeśli w obu przypadkach usłyszysz dźwięk oznacza to, że problemem jest sterownik, a zestaw głośnikowy sprawny

  • #3 20 Sty 2010 09:20
    kingsly
    Poziom 17  

    Zmieniałeś w ustawieniach sterownika na sytem 5.1 bo przeważnie ustawia się na 2.0.

  • #4 21 Sty 2010 12:42
    damianck1991
    Poziom 2  

    Ustawienia sprawdzałem juz wszystkie. Przepinałem głośniki na wszystkie sposoby i kazdy z nich jest sprawny. Jakie najlepiej sterowniki zainstalowac ?

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo