Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dziwnie świecąca nokia 3310 po zamoczeniu

arczi68159658 19 Jul 2004 15:13 1455 12
    arczi68159658
    Level 21  
    Witam!
    Mam problem z nokią 3310. telefon jest po utopieniu - jakiś tydzień i po kąpieli w wanience ruszył tylko jest taki problem że ciągle swieca trzy diody pod wyświetlaczem. Kiedy włącze resztę diód te trzy tez świecą ale bardzo słabo. Próbowałem juz grzania flasha i nic nie pomaga. Telefon też ma tendencję do gubienia zasięgu po ok. 10 sekundach - to nie wina końcówki bo podstawiałem inna. Zimne luty na Cobba też zlikwidowałem.
    Pomocy bo nie wiem co dalej z nim począć :cry:
    arczi68159658
    Level 21  
    Dziekuje bardzo. Pomogło jak ręką odjął :) . Pozostaje jeszcze kwestia zasięgu. Zauważyłem ostatnio też że jeżeli telefon ma zasięg to jest on bardzo zaniżony - wyswietla tylko nazwę sieci i po ok. 10 sekundach ginie.
    Janusz gsm
    Level 20  
    przypuszczam ze siadl PA spruboj podgrzac porzadnie plyte cala....
    arczi68159658
    Level 21  
    No właśnie w tym problem że PA już podstawiłem i objawy są te same - zasięg jest pomniejszony przez ok.10 sekund a potem znika. Jest także po full flashu. Już mi brakło pomysłów na dalsze działanie.
    Janusz gsm
    Level 20  
    jaki PA wlozyles rf 3103 czy 109 metal i jaki byl pa....
    arczi68159658
    Level 21  
    Włożyłem taki jaki był 109., ale nic sie nie zmieniło - niestety. PA jest napewno dobry bo sprawdzałem na innej płycie i było OK.
    Jeszcze troche i ten telefon mnie wykończy nerwowo. :(
    arczi68159658
    Level 21  
    Switch też jest OK - a ja nie mogę dojść co go boli...
    Janusz gsm
    Level 20  
    mam 3 szt takie i poprostu rozkladam rece,nie ma zasiegu i koniec,wszystko sprawdzilem.
    arczi68159658
    Level 21  
    Powalczę z nim jeszcze troszke - nei mam czasu na podstawianie wszystkich elementów wg schematu po kolei - a jeżeli nic z tego nie wyjdzie to telefon chyba zkończy jako surowiec wtórny.

Dzięki Janusz za pomoc - Pozdrawiam
    arczi68159658
    Level 21  
    OK odpuszczam sobie - po głębszym namyśle nie rozbiore go na części poprostu przerobie go na kalkulator DCT 4
    Jeszcze raz dzięki za pomoc
    Pozdr
    yasha75
    Level 16  
    Jezeli nie ma zasiegu po zalaniu i wymiana PA nie pomaga tzn PA nie ma zasilania (gnije przelotka z plusa batt ).Trzeba zrobic obejscie
    arczi68159658
    Level 21  
    Nie potrafie wytłumaczyć o co chodzi ale telefon leżał przez kilka dni - poddałem się i dałem sobie z nim spokój - zciągnąłem z netu softa by PWELC i wrzuciłem do tego fona żeby go zobaczyć i telefon złapał sieć i ma ją już przez dwa dni. Nie potrzfię tego wytłumaczyć bo wcześniej też go flashowałem oryginalnym sprzwdzonym flashem, ze nie wspomne o podstawianiu elementów i sieci nie było. Teraz po kilku dniach odpoczynku i po sflashowaniu ożył. Nierozumiem tego...