Mam berlingo 2.0 hdi z 2001 roku i mam fabryczne radio blaupunkta i duży wyświetlacz na środku deski (pod nawiewami powietrza zamiast dodatkowego schowka) na którym wyświetlają się stacje radiowe itp. Oprócz tego, jeśli otwiera się drzwi to pojawia się rysunek samochodu ze wskazaniem. Także pojawia, się napis o braku paliwa. Wnioskuje z tego, że wyświetlacz ma połączenie z bsi i komunikaty są wymieniane miedzy lcd a komputerem i radiem. Zamiast termometru mam kreski a to dla tego ze nie mam czujnika. Patrząc na i czytając na forach wybadałem ze wystarczy wymienić manetkę przy kierownicy, aby było można zarządzać komputerem pokładowym. Wymiana została manetka na komplet od picasso 2.0 hdi (oczywiście to manetki od kierunkowskazów / świateł i wycieraczek) . Nie działa przycisk komputera i świateł mgielnych z przodu, (bo ich nie ma, ale planuje założyć)
Po dokładnym sprawdzeniu okazało się ze w fabrycznej kostce w aucie brakuje 2 kabli po stronie wycieraczek i jednego po stronie świateł. W oryginalnym przełączniku (starym) nie było obsadzonych pinów
Moje pytanie gdzie podpiąć kable pod bsi żeby dało się sterować komputerem?? Co do świateł mgielnych z przodu to chyba wystarczy tylko przekaźnik, okablowanie, bezpiecznik. Dla dopełnienia można doprowadzić kabelek do zegarów, bo tam jest miejsce na kontrolkę świateł dodatkowych. Zadałem te pytanie w serwisie, sprawdzili vin i okazało się, że w mojej wersji nie powinno być wyświetlacza lcd od radia na desce i niema w opcji radia. Auto przyjechało kiedyś z zagranicy i z tego, co się dowiedziałem od poprzedniego właściciela to ten zestawik radio+ wyświetlacz dodane było w serwisie citroena za granica. W tej sprawie citroen polska rozkłada ręce i niema nic do powiedzenia z reszta jak zwykle, kiedy nie znają odpowiedzi na postawione pytanie.
i kolejne pytanie gdzie w bsi podlaczyc czujnik temperatury ten z lusterka...
Po dokładnym sprawdzeniu okazało się ze w fabrycznej kostce w aucie brakuje 2 kabli po stronie wycieraczek i jednego po stronie świateł. W oryginalnym przełączniku (starym) nie było obsadzonych pinów
Moje pytanie gdzie podpiąć kable pod bsi żeby dało się sterować komputerem?? Co do świateł mgielnych z przodu to chyba wystarczy tylko przekaźnik, okablowanie, bezpiecznik. Dla dopełnienia można doprowadzić kabelek do zegarów, bo tam jest miejsce na kontrolkę świateł dodatkowych. Zadałem te pytanie w serwisie, sprawdzili vin i okazało się, że w mojej wersji nie powinno być wyświetlacza lcd od radia na desce i niema w opcji radia. Auto przyjechało kiedyś z zagranicy i z tego, co się dowiedziałem od poprzedniego właściciela to ten zestawik radio+ wyświetlacz dodane było w serwisie citroena za granica. W tej sprawie citroen polska rozkłada ręce i niema nic do powiedzenia z reszta jak zwykle, kiedy nie znają odpowiedzi na postawione pytanie.
i kolejne pytanie gdzie w bsi podlaczyc czujnik temperatury ten z lusterka...