Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

golf 3,brak napiecia na swiecach zarowych,nie grzeja swiece

kwiatekstokrotki 21 Jan 2010 19:39 11897 10
    kwiatekstokrotki
    Level 10  
    Witam, mam golfa 3 tdi 90 PS i mam taki problem, otóz jak wiadomo scisnely wieksze mrozy , wiec postanowilem wymienic swiece zarowe, bo ciezko odpalał, co sie okazało, wszystkie 4 byly do kitu, zalozylem nowe i w ogole nie dochodzi napiecie , sprawdziłem przekaznik 103, odpowiedzialny za swiece, -jest ok, co dalej zrobic? czy to jest tez cos zwiazane z czujnikiem temperatury? Prosze o wskazowki, które pomoga zlokalizowac przyczyne..
    Krzysiek534
    Level 16  
    Sprawdziłeś bezpiecznik świec.
    me cha nior
    Level 12  
    podaj kod silnika
    kwiatekstokrotki
    Level 10  
    Typ silnika to 1H, a bezpiecznik swiec? czyli ten ktory powinien byc przy module?bo przy module zadnego nie mam, czy 50A na gorze przy skrzynce bezpiecznikow?
    Krzysiek534
    Level 16  
    Powinien być na ścianie grodziowej (szukaj po kablach) 80A (taka blaszka).
    kwiatekstokrotki
    Level 10  
    mozecie powiedziec co to za czujniki, ktore zaznaczylem strzałkami?

golf 3,brak napiecia na swiecach zarowych,nie grzeja swiece

Dodano po 10 [minuty]:

mowisz o tym module tak>? bo wymontowałem go...

golf 3,brak napiecia na swiecach zarowych,nie grzeja swiece golf 3,brak napiecia na swiecach zarowych,nie grzeja swiece golf 3,brak napiecia na swiecach zarowych,nie grzeja swiece

Dodano po 23 [minuty]:

ale to sam bezpiecznik czy z tym modułem?
    Krzysiek534
    Level 16  
    To otwórz klapkę tam masz bezpiecznik. Od lewej czujnik temperatury, ciśnienia oleju, temperatury powietrza.
    kwiatekstokrotki
    Level 10  
    tym problem,ze pod klapka jest tylko zlacze pod srube, bylo cos przerabiane, bo lekko gora przytopiona byla, i bezp tam nie ma,
    stawarzallegro
    Level 12  
    Ta blaszka zamontowana pod tą klapką to właśnie bezpiecznik
    Tylko troszke mocniejszy bo jak wiadomo do świec potrzeba troche większe natężenie.
    Jeśli ta blaszka/bezpiecznik jest dobra to zobacz czy po przekręceniu zapłonu jest +12V na niej.
    kwiatekstokrotki
    Level 10  
    tylko ze pod klapka nie ma bezpiecznika, a bylo to zrobione jakos na krotko, sprawdzalem napiecie dochodzi do modulu,a czy po przekreceniu kluczyka na wyjsciu modulu powinno byc napiecie na jednej z koncowek czy na obu?
    Dola
    Level 1  
    Odświeżam troszkę :)

Ja zauważyłem że w momencie kiedy poruszam elementem (kablami) na zdjęciu zdarza się ze nie ma prądu na listwie potem znowu ruszam i jakby gdzieś łapało styk i znowu jest prąd.... i teraz pytanie czy da się to rozbroić i w jaki sposób ? i tak w ogóle co to jest?

golf 3,brak napiecia na swiecach zarowych,nie grzeja swiece golf 3,brak napiecia na swiecach zarowych,nie grzeja swiece