Witam potrzebuję pomocy otóż mój lapek zaliczył nieszczęśliwy upadek (hp dv5 -1230 ew) a efektem tego jest pęknięty rant obudowy i ramki martycy, ramkę jakoś udało mi się skleić, zastanawiam się tylko czym usunać lekki nadmiar kleju żeby to wyglądzić, gorzej natomiast z rantem pleców jest pęknięty ale się trzyma i za nic nie chce się puścić, w efekcie czego nie mogę do przykleić. Zastanawiałem się równiez nad kupnem nowych plecków dla matrycy ale na allegro jak na razie nie ma nic dla serii dv5 1230ew, moze ktoś zna jakiś sklep z takimi częsciami? Zastanawiam się jeszcze bo laptop ma nie cały rok i jest na gwarancji. Czy jeśli udałoby mi sie kupić "plecki" to da radę rozmontować obudowę matrycy bez rozbierania całego laptopa? Myślałem jeszcze nad wysyłką do serwisu ale boję się że koszty jakie policzą za wymianę bedą dość duże a na dodatek odbiorą mi gwarancję bo wymyslą nie wiadomo co, no i do tego dochodzi czas oczekiwania na zwrot. Bardzo prosiłbym o radę, może ktoś wie jak rozpiąć te plecy i ramkę, dodam że mam matryce z tą szybą.